Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

BOGE KOMPRESSOREN bereikt met zijn S-4 een technologische mijlpaal op het gebied van schroefcompressoren.

Als resultaat van de nieuwe constructie werkt het persluchtsysteem zeer efficiënt en met 69 dB(A) tegelijkertijd extreem stil.

Om te voldoen aan de steeds hogere eisen van klanten ten aanzien van een zo laag mogelijk verbruik bij persluchtsystemen in het vermogensgebied van 110 t/m 160 kW, heeft het familiebedrijf BOGE uit het Duitse Bielefeld het constructieprincipe van de oliegesmeerde schroefcompressor op zijn kop gezet. Doorslaggevend voor de efficiëntiewinst is de effilence IntegrateDrive, het eerste compressorblok van BOGE met geïntegreerde overbrenging.

Het grote volume van de compressor leidt tot een hoge capaciteit bij een laag opgenomen vermogen. Het energieverbruik van de S-4-compressoren daalt zo met wel acht procent. De geïntegreerde overbrenging is hermetisch afgesloten. Daardoor is de aandrijving optimaal beschermd tegen veel stof in de omgevingslucht, zoals dit bijvoorbeeld voorkomt in de levensmiddelenindustrie ten gevolge van meel. Het resultaat is een onderhoudsarm en extreem langdurig gebruik van meer dan 35.000 bedrijfsuren.

Akoestisch geoptimaliseerd design

Een trillingstechnisch ontkoppelde machinegroep – dat is de sleutel tot het lage geluidsniveau. Met 69 dB(A) is de nieuwe generatie 7 dB(A) stiller dan voorgaande modellen. Daartoe ontkoppelde BOGE de olieafscheider van het basisframe en van de geluiddempende kap, zodat er geen trillingen worden overgedragen. Om de ontkoppeling te realiseren, ontwierp BOGE allereerst een verticale olieafscheider met nieuwe voorafscheiding. Lage restoliegehaltes in de perslucht, minimale drukverliezen en een lange standtijd van het afscheidingselement zijn nog meer voordelen.

Dankzij de zeer stille werking kan de machine ook in een geluidsgevoelige omgeving worden geplaatst, bijvoorbeeld vlakbij werkplekken. Extra geluidsisolerende bouwkundige maatregelen zijn daarbij niet nodig. 

Intelligente besturing verlengt onderhoudsintervallen

De besturing focus control 2.0 anticipeert op bedrijfssituaties en stelt zich automatisch in op het druk- en temperatuurverloop. Geheel in de trant van Industrie 4.0 kan het nieuwe BOGE-systeem de bedrijfstoestand en de onderhoudsintervallen van maximaal vier compressoren tegelijk bewaken. Zo wordt het vermogen van de installatie volledig benut en wordt de levensduur duidelijk verlengd. Deze kenmerken maken de S-4-schroefcompressoren onder meer geschikt voor drieploegendienst.

Bij onderhoudswerkzaamheden vindt toegang tot de componenten eenvoudigweg plaats via afneembare onderhoudsdeuren aan twee kanten van de schroefcompressor.

www.boge.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina