Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Mercedes heeft afgelopen jaar met de verkoop wereldwijd van 2,08 miljoen auto’s zijn concurrent BMW verslaan.

Mercedes-Benz verkocht hiermee 11 procent meer wagens dan in 2015.

Bij concurrent BMW steeg de verkoop met 5 procent naar 2 miljoen auto’s.

Mercedes kende zijn zesde recordjaar op rij. De sterke groei in de voorbije jaren is grotendeels te danken aan het succes van de compacte modellen: de A- en de B-klasse, maar ook aan de hippe CLA. BMW claimt nog wel altijd de grootste constructeur van luxewagens te zijn als de verkoopcijfers van zijn andere merken, Mini en Rolls-Royce, worden meegeteld.

Audi, het nummer drie van de markt, kende net als Mercedes een recordjaar met 1,871 miljoen geleverde wagens. Dat is 3,8 procent meer dan in 2015. De verkoop in Europa (+7,6%) en de Verenigde Staten (+4%) liep als een trein, en ook China (+3,6%) presteerde goed. Voor Mercedes zijn China met een plus van 26,6% en Europa (+12,4%) de sterkste stijgers.

De Duitse regering overweegt inmiddels om autoconstructeurs te verplichten meer elektrische wagens te bouwen. In oktober keurde de Duitse Bundesrat nog een resolutie goed waarin de Europese Commissie werd opgeroepen om tegen 2030 een einde te maken aan de verkoop van nieuwe diesel- en benzinewagens. De resolutie is wettelijk wel niet bindend.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina