Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Festo stelt op Hannover Messe een revolutionair product voor: de Festo Motion Terminal.

Op YouTube liet Festo eerder al een aantal filmpjes circuleren om de nieuwsgierigheid naar het nieuwe product aan te wakkeren.

Zo is er ook een clip met een blonde dame die een geheimzinnig koffertje steelt uit de researchafdeling bij Festo.

Tijdens een internationale online persconferentie onthulde Festo nu voor het eerst wat de inhoud is van dit koffertje: de Festo Motion Terminal, een gedigitaliseerde pneumatische sturing.

Hiermee kiest Festo resoluut voor digitalisering en IoT. Festo makes the ‘things’ in the Internet of Things’, klinkt het bij de Duitse pneumaticaspecialist. De nieuwe Motion Terminal is een programmeerbaar platform, met ingebouwde intelligentie en verbonden met de cloud. Volgens Festo verenigt het revolutionaire product mechaniek, elektronica, regeltechniek en software.

De Motion Terminal is programmeerbaar en het resultaat zal zijn dat een machinebouwer heel wat minder hardware zal nodig hebben waardoor nieuwe machines mogelijk zijn en machines ook snel en flexibel kunnen worden ingesteld of omgebouwd naargelang het productiedoel. De software zit onzichtbaar in een ‘black box’. Ventielfuncties zijn soepel te programmeren en aan te sturen via Motion Apps, waarvan er nu tien zijn ontwikkeld, maar volgens dr. Julia Duwe zullen ongetwijfeld nog vele applicaties volgen.

De ventiel units van de Festo Motion Terminal klikken in elkaar. Eén controller kan tot acht verschillende bewegingen regelen. Er is minder elektrisch verbruik en wegens de compactheid ook tot 65 procent minder ruimte nodig in de machine. De gebruiker of operator kan via de cloud alle parameters en historiek op een smartphone volgen en ook bijsturen.

Festo maakt en levert zo’n 30.000 producten voor wereldwijd 300.000 klanten. Het bedrijf heeft 18.800 medewerkers in dienst en noteerde in 2016 een verkoopsomzet van 2,7 miljard euro. Festo heeft klanten in de sectoren van de automotive, solar, electronics, food & beverage, water technology, biotech & pharmaceuticals.

Festo heeft ook een afdeling ‘bionics’, alwaar de researchers in de natuur inspiratie zoeken om zo machines te verbeteren. Eerder liet Festo de wereld reeds kennismaken met een mechanische kangoeroe, elektronisch aangestuurde libelles en mechanische miniatuur mieren. Deze keer wordt op Hannover Messe een octopusarm en –grijper gedemonstreerd. Voor de beweging wordt alleen perslucht gebruikt. De arm is opgebouwd uit meerdere segmenten die intern bestaan die uit rubberen ballen overtrokken met een netvlies. De ballen kunnen individueel met perslucht worden opgeblazen en zo kan de octopusarm in een bepaalde richting worden gestuurd. De arm kan zo’n 3 kilo tillen en worden uitgerust met verschillende grijpers. Chinese studenten ontwikkelden een zachte, adaptieve siliconengrijper met ‘octopus’-zuignappen om zo makkelijker voorwerpen vast te nemen.

www.festo.be

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina