Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Westinghouse zit in zware financiële moeilijkheden. Het bedrijf heeft zich misrekend bij enkele bouwprojecten voor kernreactoren.

George Westinghouse, een rivaal van Thomas Edison en de uitvinder van de wisselstroom en commerciële radio, richtte Westinghouse op in 1886.

Het bedrijf groeide uit tot een wereldwijde energietechnologiegigant. Het werd groot als bouwer van kernreactoren. Sinds 2006 is Westinghouse in handen van het Japanse technologiebedrijf Toshiba.

Toshiba heeft nu bij de rechtbank in New York een Chapter 11-procedure aangevraagd voor Westinghouse. Die moet het bedrijf beschermen tegen schuldeisers, in de hoop dat er een doorstart kan worden gemaakt. In totaal zou Westinghouse voor zo’n 10 miljard dollar (9,2 miljard euro) schulden hebben, waarvan 1,3 miljard dollar bij moederbedrijf Toshiba.

Westinghouse probeert al langer de wereldwijd algemene uitstap uit kernenergie te counteren door te diversifiëren: van financiële diensten en elektrotoestellen tot media (CBS), maar zonder veel succes.

Westinghouse leverde destijds in België de technologie voor onder meer de reactoren Doel 1 & 2.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina