Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Zeer zuivere productie-omgevingen zorgen ervoor dat elektronica veilig werkt in het dagelijkse leven.

Om er voor te zorgen dat fabrikanten in cleanrooms kunnen produceren, zijn er deeltjesvrije machine-elementen nodig. Elk jaar eert het Fraunhofer instituut de meest innovatieve oplossingen met de REINER! onderscheiding.

De motion plastics specialist igus is zeer content met haar 2e plaats voor haar e-skin flat energietoevoersysteem. Het alternatief voor de platte kabelband is compact, modulair en heeft cleanroom klasse 1. De kabels kunnen eenvoudig worden ingevoerd in de kabelrups dankzij het rits-principe en kunnen snel worden vervangen mocht dat nodig zijn bij onderhoud.

Microchips, flatscreens, implantaten, actieve farmaceutische ingrediënten of micro- en nano-producten zou ondenkbaar zijn zonder een schone, zuivere of zeer zuivere productie-omgevingen. Er is een sterke vraag naar geheugenchips, met name voor thuiskantoren, in uitgebreide IT-infrastructuur van bedrijven en in medische elektronica. Tegelijkertijd zijn fabrikanten op zoek naar machines en systemen die snel en veilig werken om te voldoen aan de groeiende vraag naar halfgeleiders.

Eén van de grootste uitdagingen hier vormen de deeltjes die loskomen van de machine-elementen en de omgevingslucht verontreinigen. Daarom zijn er nieuwe oplossingen mogelijk die de productieprocessen voordelig maken, zelfs bij hoge veiligheids- en hygiëne-vereisten. Om deze nieuwe ontwikkelingen in het zonnetje te zetten, kondigt Fraunhofer IPA om het jaar de Fraunhofer Purity Technology prijs REINER! aan. De onderscheiding is nu uitgereikt aan igus voor de ontwikkeling van het e-skin flat energietoevoersysteem als onderdeel van het Digital 365 Cleanroom Process. De motion plastics specialist behaalde de 2e plaats.

e-skin flat: modulair en compact kabelgeleidings-systeem

De e-skin flat is een modulair kabelgeleidings-systeem gemaakt van high-performance polymeer, dat vrijwel geen zichtbare slijtage vertoont en slijtvast is. Energiesystemen kunnen gemakkelijk worden uitgebreid met de zogenaamde "single pod" profielen. Dankzij een ritssysteem kunnen kabels gemakkelijk worden vervangen. In combinatie met CFCLEAN kabeladers voor de overdracht van energie, motorbesturing-, bus- en ethernetsignalen, ontvangt de gebruiker een aansluitklaar energietoevoersysteem. Testen uitgevoerd door het Fraunhofer instituut voor productie-engineering en automatisering IPA hebben aangetoond dat het systeem klasse 1 haalt conform ISO 14644. Dit betekent dat de e-skin flat voldoet aan de meest stringente cleanroom-vereisten.

Het igus programma van deeltjesvrije energietoevoersystemen is al in productie sinds 2003. Sinds afgelopen jaar maakt het bedrijf ook gebruik van een eigen cleanroom laboratorium voor ontwikkeling, dat werd geïnstalleerd op de hoofdlocatie in Keulen, in samenwerking met het Fraunhofer instituut. In dit laboratorium test igus haar e-skin flat evenals andere motion plastics zoals kabels en glijlagers.

U kunt meer informatie vinden over de e-skin flat op:

https://www.igus.be/info/e-skin-flat?C=BE&L=nl

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina