Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Ondernemer Luc Van Thillo is de verdiende winnaar van de Automation Magazine Award 2021.

Hij volgt daarmee hightech fashion designer Jasna Rokegem op, die de Award in 2020 won, en wetenschapsjournalist en televisiemaker Lieven Scheire die in 2019 met de Automation Magazine Award naar huis ging.

De Automation Magazine Award is een jaarlijkse onderscheiding uitgereikt door de beroepsfederatie InduMotion vzw en de redactieraad van het vakblad Automation Magazine aan een persoon, bedrijf, kennisinstelling of organisatie die zich inzet voor techniek en wetenschap in het algemeen, en/of zich verdienstelijk maakt in de sector van de aandrijftechnieken (hydraulisch, pneumatisch, mechanisch en elektrisch) en de industriële automatisering in het bijzonder.

Luc Van Thillo werd gekozen uit een groot aantal nominaties omdat hij na een bijzonder succesvolle carrière zich nu met zijn gloednieuw technologiepark Robotland inzet om jongeren warm te maken voor een technische loopbaan.

De originele robot-trofee werd hem overhandigd door InduMotion-voorzitter Hugues Maes in de gerestaureerde Antwerpse Handelsbeurs, dit tijdens de jaarlijkse Automation Day-bijeenkomst op woensdag 13 oktober.

Uit het Automation Magazine juryrapport:  

'Luc Van Thillo is de bedenker van een 1,5 hectare groot technologiepark voor jongeren in Essen, een initiatief uniek in de wereld. Hij heeft de oude Douaneloods naast het Essense treinstation omgebouwd tot een Robotland en investeerde miljoenen in dit interactieve doe-park voor jongeren, met als doel hen op deze manier te laten kennis maken met technologie en techniek en hen te inspireren daar hun beroep van te maken.’

‘Als ondernemer weet Luc Van Thillo hoe moeilijk het is om geschoold en gemotiveerd personeel te vinden. Technische sectoren hebben het vaak lastig om mensen aan te werven. Hij wil via Robotland het onderwijs helpen en hij wil kinderen motiveren om voor technische richtingen te kiezen. Een dergelijk initiatief is echt uitzonderlijk in ons land en met deze Award wil Automation Magazine Luc Van Thillo huldigen voor zijn inzet bij dit bijzondere project.’

Luc Van Thillo is bekend van zijn bedrijf Automatiseringen Van Thillo (AVT). Hij groeide op in Essen en studeerde elektromechanica. Van jongsaf gebruikte hij techniek om problemen op te lossen. Toen in 1993 boeren met te weinig grond door het Mestactieplan in moeilijkheden zaten, bouwde hij een mestverwerkingsmachine op de schaal van een gewone boerderij. Later verkocht hij dit patent aan een investeerder. 

Luc Van Thillo werkte een tijdlang als programmeur voor Siemens en in 2001 startte hij met zijn bedrijf AVT, voor de automatisering van de productie bij KMO’s. Later nam hij de Europese afdeling van Aerogo over. Daar werden machines gebouwd voor het verplaatsen van zware onderdelen, zoals vliegtuigen en treinen. Dat gebeurde met speciale luchtkussens en Luc Van Thillo was hiermee wereldwijd actief, tot zelfs in China. Vervolgens verkocht hij deze activiteit aan VINCI. 

Van Thillo is investeerder in bedrijven, onder meer actief in metaalconstructie, en zijn Robotland is een ambitieus privéproject dat hij volledig zelf financiert. Een andere grote passie van Luc Van Thillo is voetbal. Hij is als bestuurder actief bij FC Antwerp, en hij is de voorzitter en eigenaar van voetbalclub SK Lierse.

Luc Van Thillo r

InduMotion-voorzitter Hugues Maes (l.) en Robotland-initiatiefnemer Luc Van Thillo.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina