Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

BEMAS, de Belgian Maintenance Association, heeft de derde Asset Performance 4.0 Award uitgereikt tijdens de Asset Performance 4.0 Conferentie.

Van de 3 finalisten werd er één live in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen gekroond tot winnaar. Deelnemers konden de show ook online volgen.

Tijdens de awardshow presenteerde tech entrepreneur Peter Hinssen een inspirerende keynote over de Day After Tomorrow in Asset Performance. Hoe kunnen bedrijven zich voorbereiden op de toekomst en hoe kunt u uw bedrijf helpen om The Day After Tomorrow relevant te blijven? Peter Hinssen inspireerde de aanwezigen met zijn verhelderende inzichten.

Remotive: De grootste verrassing

Remotive besloot dat het tijd was om hun pen-en-papiermethode voor documentinspectie en reparatierapporten te laten vallen, en in plaats daarvan de digitale technologie te omarmen. Remotive besliste om een eigen applicatie te ontwikkelen voor dit proces om de efficiëntie te verbeteren en tijd te besparen. Het resultaat is dat de technici van Remotive zich nu kunnen concentreren op hun kernactiviteiten, namelijk het inspecteren en repareren van apparatuur, zonder tijd te verspillen aan het invullen van een ouderwets papieren rapport na elke klus.

De jury was van mening dat Remotive dit jaar de meest verrassende inzending was. Juryvoorzitter Erwin Bovyn zei hierover: 'We waren echt gecharmeerd door de nuchtere aanpak en realistische benadering om een digitale oplossing te introduceren voor het maken van rapportages. Ze waren zich ook heel bewust van de impact die dit had op hun organisatie, hun prestaties en op de klanttevredenheid.' Het was voor de jury een aangename verrassing dat deze 4.0 ontwikkeling zich vooral richt op de monteurs op het terrein. Kortom, een pragmatische en efficiënte oplossing.

Saudi Aramco: Digitalisatie als way of living

Saudi Aramco is 's werelds grootste oliemaatschappij. De afgelopen jaren heeft de fabriek te kampen gehad met uitdagingen, waaronder storingen en ongeplande uitval. De Mean Time Between Failure (MTBF) was laag en het maintenance beleid was voornamelijk reactief. Dankzij de doorgevoerde veranderingen in hun nieuwe Condition Monitoring & Prediction Dashboard kan Saudi Aramco nu weloverwogen beslissingen nemen, en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van apparatuur verhogen.

'Saudi Aramco kwam met een zeer sterke case die hun mogelijkheden en vooruitgang in de digitale wereld liet zien', aldus de jury. 'We zagen een aantal interessante use cases met nog wat ruimte voor verbetering. Wat we vooral onthouden is de grote steun van hun management en het feit dat het voor hen een manier van leven is, niet slechts een test of een proof of concept.'

En de winnaar is... Sitech Services

Uiteindelijk heeft de jury besloten dat Sitech Services de award mee naar huis neemt. De zeer innovatieve digitale oplossing van Sitech Services stelt bedrijven in staat om condition-based monitoring strategieën toe te passen. Het inhouse systeem biedt een service dashboard waarmee maintenance teams alle informatie kunnen krijgen die ze nodig hebben over de conditie van installaties en machines.

Aanvankelijke uitdagingen, zoals een slechte connectiviteit van IIoT-sensoren, werden snel overwonnen en het team van Sitech Services biedt klanten nu een eersteklas service die hen helpt om de downtime van activa te verminderen en de onderhoudskosten te minimaliseren.

De jury concludeerde dat de cases die door Sitech Services werden getoond, het meest relevant waren voor de criteria van deze prijs. Erwin Bovyn legt uit: 'Sitech Services heeft een volwassen product ontwikkeld met een zeer hoge graad van digitalisering, met een aanpak die machine learning en zelflerende aspecten omvat, die echt eye-openers waren. Ze leverden zeer impactvolle resultaten. Een heel sterk punt is dat hun algoritmes gekoppeld zijn aan de engineers in het veld. De jury concludeert dat de aanpak van Sitech maintenance zeer uitgebreid en accuraat benadert met behulp van kunstmatige intelligentie. Sitech Services neemt de tijd en moeite om alles in het veld te verifiëren en te dubbelchecken, waarbij maintenance teams en -ingenieurs hun input kunnen geven. Een ideale combinatie en daarom de verdiende winnaar van de Asset Performance 4.0 Award 2021.'

Foto: Remotive, Sitech Services & Saudi Aramco waren de finalisten voor de Asset Performance 4.0 Award.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina