Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Cobotfabrikant Universal Robots, heeft er een recordkwartaal op zitten.

In het derde kwartaal van 2021 werd door Universal Robots een omzet gerealiseerd van ruim 66 miljoen euro (circa 78 miljoen dollar).

Dat is een stijging van 46 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020.

Volgens Kim Povlsen, die in maart aantrad als de nieuwe president van het bedrijf, is er nog meer groei op komst. Collaboratieve robots vormen volgens hem namelijk het antwoord op diverse uitdagingen waarmee vooral productiebedrijven tegenwoordig kampen, zoals het vinden van voldoende geschoold personeel, hun operationele veerkracht verhogen, aangename werkomstandigheden creëren, enzovoort. Om die groei op te vangen is Universal Robots volop bezig met het uitbreiden van zijn netwerk van distributeurs en integratoren, en het aanwerven van medewerkers in 22 vestigingen.

'We zien een sterke en groeiende vraag naar onze robots naarmate het bewustzijn van de technologie zich over de hele industrie verspreidt. Bijna overal waar we actief zijn, zien we dat de productiesector voor aanzienlijke uitdagingen staat - zoals personeelstekorten en verstoring van de toeleveringsketen - die kunnen worden aangepakt door het gebruik van collaboratieve automatisering. Na de pandemie zien we ook dat bedrijven meer openstaan ​​voor het in twijfel trekken van de manier waarop ze werken, op zoek naar mogelijkheden om hun bedrijf veerkrachtiger te maken en de werkomgeving van hun personeel te verbeteren', aldus Kim Povlsen.

Universal Robots heeft voor zijn technologie een platformmodel ontwikkeld, vergelijkbaar met dat van smartphonefabrikanten. Door samen te werken met ongeveer 300 onafhankelijke bedrijven, heeft het de ontwikkeling gestimuleerd van een enorm scala aan componenten en toepassingen voor gebruik in de hele industrie, inclusief in voorheen niet-geautomatiseerde sectoren zoals lassen en schuren.

Ook in onze contreien gaan steeds meer bedrijven met een cobot aan de slag. Eind vorig jaar stond de teller al op 1.000 stuks voor de Benelux. Deze relatief betaalbare collaboratieve robots passen dan ook beter in het budget van een kmo, waar ons land nu eenmaal bijzonder rijk aan is, dan de meer traditionele automatiseringssystemen.

Foto: Kim Povlsen.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina