Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Nieuwe rollen en glij-pads voor het upgraden, reduceren van kosten en het verlengen van de levensduur van E4.1 kabelrupsen.

Op lange rijwegen zijn de energietoevoersystemen van igus favoriet voor het veilig geleiden van kabels en slangen. In de meeste toepassingen vertrouwen klanten op de het sterke universele, modulaire E4.1 kabelrups-systeem.

igus heeft nu het succesvolle systeem uitgebreid met glij-pads en rolkabelrups-schakels voor het snel achteraf monteren. Dit stelt gebruikers in abrasieve omgevingen maar ook in toepassingen met zeer hoge snelheden of extreme rijwegen in staat de levensduur van hun systemen snel en kosteneffectief te verlengen.

Meer dan 25.000 igus kabelrupsen verplaatsen over lange afstanden elk jaar, of het nu is in STS-kranen, opslag en retrieval units of lineaire robots. In al deze toepassingsgebieden vertrouwen gebruikers wereldwijd op het robuuste en modulaire E4.1 kabelrups-systeem van igus. Het energietoevoersysteem heeft een mes en groef ontwerp en daarmee een hoge torsiestijfheid. Het is stil en variabel qua mogelijke hoogtes en breedtes. In 90% van de glijdende toepassingen, is de E4.1 de universele oplossing.

Om de levensduur van de kabelrups te verlengen, met name in aan slijtage onderhevige omgevingen, heeft igus nu glij-pads geïntroduceerd waarmee de kabelrups gemakkelijk kan worden geüpgraded. De slijtvaste glijelementen kunnen gemakkelijk op de kabelrupsschakels worden geplaatst in de binnenradius. Ze zijn gemaakt van een zeer slijtvast igumid polymeer, dat de levensduur van het energietoevoersysteem kan verdubbelen, bij snelheden van 1-3 m/s.

Veilig gerold bij hoge snelheden

Al meer dan 20 jaar heeft igus kabelrupsschakels met rollers in haar productassortiment. Ze reduceren de trek/duwkrachten op lange rijwegen en zorgen voor een aanzienlijk langere levensduur van het energietoevoersysteem. Daarom heeft igus nu nieuwe geoptimaliseerde rolkabelrups-schakels ontwikkeld in twee maten, speciaal voor zijn modulaire E4.1 systeem. Het gebruik daarvan is bijzonder de moeite waard bij hoge snelheden van tot wel 10 m/s of bij zeer lange rijwegen. De rollers reduceren het benodigde aandrijfvermogen met tot wel 37%, hetgeen een significante energiebesparing betekent. De nieuwe rolkabelrups-schakels en glij-pads bieden een systeem voor energietoevoer op maat voor elke speciale toepassing van 12 tot 500 meter rijweg.

'Om technisch en economisch gezien de beste oplossing voor de klant te vinden, adviseren we ze individueel', zegt Jörg Ottersbach, hoofd van de kabelrups-divisie van igus. 'In de toekomst zullen gebruikers ook online een offerte voor hun optimale kabelrupsoplossing kunnen krijgen in de kabelrups-expert. Afhankelijk van de toepassingslocatie en parameters, wordt de geschikte E4.1 kabelrups doorgaans in de goot aangeboden, of in speciale behuizingen met glij-pads of rol-elementen.' Optioneel kunnen alle igus kabelrupsen worden uitgerust met smart-plastics systemen voor conditiebewaking en voorspellend onderhoud.

www.igus.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina