Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Om sterkere spieren en sterker lichaam te krijgen, vertrouwen steeds meer atleten op functionele training.

Een trainingstoestel dat hefboom- en slingersterkte combineert is de armbar van Atlas In Gym Neering. Het werd ontwikkeld door twee competitieve atleten en is geschikt als een compact en kosteneffectief multifunctioneel apparaat. Voor een veilige lagering van de halter, vertrouwden de engineers op smeermiddelvrije igus iglidur G lagers met lange levensduur. 

Functionele training wordt steeds populairder in de fitness sector. De workout is bedoeld voor het verbeteren van de bewegingskwaliteit en om letsel te voorkomen doordat verschillende spieren samenwerken tijdens de oefeningen. Er bestaan talloze apparaten voor functionele training. Till Nonhoff en zijn team van Atlas In Gym Neering hebben zichzelf tot taak gesteld om een multifunctioneel apparaat te ontwikkelen voor dit doel. De "armbar" is een halter die aan een touw hangt aan één kant en vele bewegingsmogelijkheden biedt. Dit gepatenteerde apparaat is geschikt voor sportscholen, personal training, CrossFit en fysiotherapie.

Met een vloeroppervlak van slechts zes vierkante meter is de armbar ook een goede optie voor kleinere sportscholen. 'De kwaliteit en levensduur van de 150 componenten waren bijzonder belangrijk voor ons', legt Till Nonhoff uit. Speciaal voor de lagerpunten van de armbar, waren de ingenieurs op zoek naar robuuste en smeermiddelvrije lagers. Ze moesten weinig weerstand kennen en onderhoudsvrij zijn. 'Tijdens ons onderzoek kwamen we in aanraking met de igus high-performance kunststof lagers. We konden de gegevens van onze armbar invoeren in de online levensduurcalculator en het juiste materiaal bepalen. Toen er later wijzigingen waren in het ontwerp, kon Gerald Voss, de technische verkoopadviseur van igus, ons adviseren. Een service die niet vanzelfsprekend is voor ons als kleine start-up', legt de jonge ondernemer uit.

Magnesium, zweet en hoge gewichten

Er worden in totaal vier glijlagers van de motion specialist toegepast. De twee lagers zijn gemaakt van het high-performance kunststof iglidur G zorgen voor een soepel lopende gewichtsafstelling van de armbar op een roestvaststalen as. De lagers bevinden zich in een slede waarop tot wel 450 N wordt uitgeoefend. Vuil, zweet, magnesiumpoeder en water kan de lagerpunten binnendringen. Omgevingscondities waar de high-performance kunststoffen makkelijk tegen bestand zijn. De twee andere glijlagers gemaakt van hetzelfde materiaal bevinden zich in de roeihendel van de sportapparatuur. Het polymeer wordt niet alleen gekenmerkt door zijn goede technische specificaties, maar is ook zeer kosteneffectief. De lagers hebben hun waarde reeds bewezen in de initiële duurtesten. Nu staat de armbar op het punt in de markt geïntroduceerd te worden. Men zegt dat de prijs van het toestel slechts 3.000 euro is.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina