Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Op de intralogistieke vakbeurs LogiMAT in Stuttgart (van 31 mei tot 2 juni) presenteert systeemintegrator TGW Logistics Group het volledige spectrum van zijn digitale diensten.

Deze services bestrijken de volledige levenscyclus van een systeem, inclusief planning en implementatie tot live-operatie. De nadruk ligt daarbij op innovaties die bedrijven helpen hun concurrentiepositie te verbeteren.

'TGW kan terugblikken op meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling van mechatronische modules en implementeerde als systeemintegrator wereldwijd honderden succesvolle projecten. Dankzij ons steeds groter wordende aanbod van digitale diensten zijn onze klanten uitstekend gepositioneerd om aan de eisen van morgen te beantwoorden', benadrukt Matthias Stötzner, Director Sales bij TGW Systems Integration. 'TGW combineert software- en systeemexpertise om gepersonaliseerde, state-of-the-art end-to-end oplossingen aan te bieden.'

De TGW-stand op LogiMAT hanteert een open informatieconcept. Naast modules, systemen en oplossingen worden ook referentieprojecten voor bekende klanten zoals CoopPUMA, Fource en Engelbert Strauss uitgelicht.

Digital Lifecycle

De diensten en producten van TGW Digital Lifecycle omvatten de drie fasen van planning, realisatie en Lifetime Services. Meer dan 600 IT-specialisten zorgen voor meer dan 500 systemen over de hele wereld. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties, implementeren tools en onderhouden logistieke centra tijdens de live operatie.

Efficiëntie, transparantie en return on investment

Thema’s zoals efficiëntie, transparantie en een korte return on investment staan in deze context centraal. De levenscyclus van een integratieproject verloopt digitaal, van de eerste data-analyse tot en met de uiteindelijke oplevering. Digitale services garanderen ook een optimale prestatie tijdens live operaties. Zo biedt TGW een maximale beschikbaarheid en betrouwbaarheid onder het motto “We keep your business running.”

TGW gebruikt daarvoor een verscheidenheid aan zowel gerenommeerde als nieuw ontwikkelde middelen. Voorbeelden van digitale tools voor systeemdesign zijn 3D-layouts, simulaties en intelligente data-analyses. In de realisatiefase maakt TGW gebruik van agile implementatie, emulatie en performance checks. Wat de exploitatie betreft, profiteren klanten van virtuele testomgevingen, remote services, proactieve monitoring en meer. De meermaals bekroonde pickingrobot Rovolution beschikt over een digital twin: een volledige digitale weergave die meegroeit met de fysieke installatie en er in realtime mee verbonden is. 

Services uit één hand: van software tot mechatronica

Bedrijven die op TGW vertrouwen, hebben ook het voordeel dat ze alles uit één hand krijgen. In tegenstelling tot softwarelevanciers plant en implementeert de systeemintegrator systemen, produceert hij mechatronische componenten en zorgt hij ook voor de complexe software-integratie, in tegenstelling tot softwareleveranciers. Hierdoor kan TGW de data van alle applicaties, producten en oplossingen verzamelen om ze vervolgens in een uniform systeem te evalueren, visualiseren en optimaliseren.

Het gebruik van moderne technologie, zoals artificiële intelligentie, wordt hierbij steeds belangrijker. Toekomstscenario’s kunnen worden gemodelleerd met behulp van zelflerende algoritmes. 'Onderling verbonden intralogistieke systemen die in staat zijn om te leren en zichzelf kunnen optimaliseren zullen in de zeer nabije toekomst een grote rol spelen. Onze klanten profiteren in hoge mate van deze voordelen', bevestigt Johann Steinkellner, CEO Central Europe bij TGW.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina