Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Veiliger onderhoud van skiliften met draagbare XC-Pomp van Enerpac.

Kritische inspectie en demontage ter plaatse van rollenbanen voor ski-stoeltjesliften hoog in de Italiaanse Alpen wordt gemakkelijker en veiliger gemaakt met behulp van een batterij-aangedreven, Enerpac XC-Pomp en momentsleutelset.

De goede werking van de rollenbanen die gebruikt worden om de staaldraadkabel te ondersteunen is essentieel voor de veilige werking en verplaatsing van de stoeltjesliften tussen de vertrek- en aankomststations via tussenpylonen.

De inspectie van de rollenbanen van 16 pylonen vóór het skiseizoen houdt in dat de integriteit van de bouten van de rollenbanen wordt gecontroleerd door middel van torsiecontrole en visuele inspectie.  Er wordt gebruik gemaakt van een W2000X Enerpac momentsleutel, voorzien van een zeskantcassette in een reeks maten tot 46 mm, in combinatie met de XC-Pump accupomp. Bij de inspectie van de rollenbanen met pylonen, waarbij de monteur op hoogtes tot 25 m werkt, is de draagbaarheid van de XC-Pump van vitaal belang. 

'De XC-Pump is ideaal voor dit soort toepassingen op afgelegen, en vaak moeilijk toegankelijke plaatsen, en waar stroom misschien niet direct beschikbaar is', zegt Silvio Di Matteo, Enerpac Account Manager Tools - Noord-Italië. 'De combinatie van Enerpac momentsleutel en XC-Pump maakt het mogelijk om zowel de inspectie als het verwijderen van de rollenbanen met één gereedschapsset uit te voeren. Het is ook veel veiliger voor de operator, omdat hij geen handmoersleutels met verlengstukken hoeft te gebruiken om hoge draaimomenten (meer dan 1200 Nm) te genereren, vooral wanneer hij op hoogte werkt.'

Gewoonlijk worden de rollenbanen van de pylon om de vijf jaar volledig gedemonteerd voor een gedetailleerde inspectie en onderhoud in de werkplaats, ook hier worden de Enerpac momentsleutel en de XC-Pump gebruikt. In de werkplaats worden de rollenbanen gedemonteerd om de onderdelen te controleren die bij tussentijdse inspecties niet te zien zijn, vooral de pennen. Zowel visuele controles als NDT (niet-destructief onderzoek) worden op de pennen uitgevoerd. Daarna worden de penbussen en de rollagers vervangen. Bovendien worden alle lasnaden gecontroleerd met magnetoscopische en ultrasone onderzoeken.

Meer informatie over Enerpac momentsleutels en de XC-pomp met batterijvoeding vindt u op www.enerpac.com.

Foto: Enerpac XC-Pomp in ski-kabelwagen.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina