Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

TGW bouwt voor UpFresh een hoogperformant fulfillment center in de havenstad Oostende, met oplevering gepland in november 2023.

De automatisering draagt bij aan een maximale flexibiliteit en helpt de Belgische grocery specialist bij het behalen van zijn ambitieuze groeidoelstellingen.

UpFresh is een van de grootste Belgische retailers in de levensmiddelensector en levert aan meer dan 2.700 winkels vlees, kaas, salades en kant-en-klare producten. Snelheid staat centraal in het bedrijfsmodel van de B2B-specialist. Klanten kunnen zeven dagen per week bestellingen plaatsen. Wie voor 18.00 uur bestelt, mag zijn verse producten de volgende dag al verwachten.

TGW Warehouse Software beheert alle processen

De motor van het systeem is een shuttle warehouse met drie gangen, dat een temperatuur van twee tot vier graden Celsius zal handhaven. Het magazijn zal niet alleen dienen voor goederenopslag, maar ook als buffer voor lege- en orderbakken. Orders worden gepicked op drie PickCenter One werkstations.

Palletiseerrobots van TGW Robotics handelen vervolgens het volledig geautomatiseerde proces af. De verschillende zones van het fulfillment center worden met elkaar verbonden door meer dan 1,5 kilometer aan energie-efficiĆ«nte KingDrive transportbanden. Alle processen worden gepland, gecontroleerd en gemonitord worden door de TGW Warehouse Software, die fungeert als Warehouse Control System (WCS) en Material Flow Controller (MFC). 

Performante intralogistiek als basis voor geplande groei

Het nieuwe distributiecentrum zal UpFresh helpen bij het behalen van zijn groeidoelstellingen en vormt de basis voor een snelle en betrouwbare service. De oplossing zorgt voor een maximale flexibiliteit en draagt zo bij aan een duurzame verlaging van de bedrijfskosten. 

'We hebben nauw samengewerkt met de klant om een oplossing te ontwikkelen die is afgestemd op de behoeften van UpFresh', zegt Hans De Sutter, Managing Director TGW Benelux. 'De lay-out van de installatie is toekomstbestendig: indien nodig kan deze snel worden uitgebreid worden en meegroeien met de verdere expansie van het bedrijf.'

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina