Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Hoe groot zal de impact zijn van artificële intelligentie (AI)? Verneem het op automatica in München.

De mening van AI- en robotexperts is duidelijk: er zal in de nabije toekomst geen kunstmatige robotintelligentie zijn die op alle gebieden superieur is aan menselijke intelligentie.

Speciale oplossingen voor kunstmatige intelligentie zijn op hun deelgebieden al beter dan mensen, maar 'algemene kunstmatige intelligentie' met een eigen persoonlijkheid, die de menselijke geest en menselijke intelligentie in al zijn facetten nabootst, is niet in zicht, zoniet zelfs technisch onmogelijk. Daarom zullen robots, zelfs met AI, waarschijnlijk nooit mensen volledig kunnen vervangen met hun enorme aanpassingsvermogen, flexibiliteit en oplossingscompetentie. 

Zeker omdat robots een heel bijzondere uitdaging hebben: ze moeten altijd fysiek in wisselwerking staan ​​met hun omgeving. En met betrekking tot deze praktische intelligentie, die fysieke interactie van de robot met zijn omgeving vereist, zijn zelfs jonge kinderen duidelijk superieur aan intelligente robots. Een voorbeeld: vandaag kan AI-software de beste menselijke speler in het schaken verslaan, maar tot nu toe kan geen enkele robot een bord met schaakstukken van een plank pakken en de stukken op hun plaats zetten om te beginnen met spelen.  

Robots kunnen dankzij AI echter aanzienlijk beter zijn dan mensen in hun respectievelijke, zeer specifieke taakgebied. Vooral waar snelle evaluatie van gegevens voor een specifieke toepassing of betrouwbare taakuitvoering (trefwoord "Smart Factory") vereist is. Intelligente robots kunnen en moeten mensen van zware, vermoeiende en repetitieve taken ontlasten – of hen daar in ieder geval bij helpen.

Lees op de website van automatica wat experts over AI en robots te zeggen hebben:  

https://automatica-munich.com/en/newsroom/news/artificial-intelligence/survey-among-robotics-and-ai-experts/

automatica, de internationale vakbeurs op het gebied van intelligente automatisering en robotica vindt plaats van 21 t/m 24 juni 2022 in München.

De voorbereidingen zijn in volle gang en worden gestimuleerd door de hoge verwachting van de industrie om elkaar in juni eindelijk weer persoonlijk te ontmoeten. 

Bestel hier uw tickets.

www.automatica-munich.com

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina