Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Siemens toont op INDUMATION.BE 2022 haar Digital Enterprise-portfolio; een reeks oplossingen die industriële bedrijven helpen om systematisch te automatiseren, digitaliseren en de verkregen data optimaal te benutten.

'Dat is nodig om stand te houden in een wereld waarin de marktomstandigheden de voorbije jaren en maanden drastisch zijn veranderd', meent Eddy Nelis, Senior Vice President Digital Industries bij Siemens. 'Een toenemende kostendruk, korter wordende innovatiecycli, de nood naar meer duurzaamheid, het toenemend belang van informatietechnologie en de war for talent zijn maar enkele van deze uitdagingen waarvoor elektrificatie, automatisering en digitalisering nodig zijn.'

Hardware en software combineren

Siemens helpt bedrijven door de troeven van hardware en software te combineren via het Digital Enterprise-portfolio. Informatietechnologie dringt door tot in het productieniveau, waar software en software-enabled hardware een cruciale concurrentiefactor worden. Siemens’ digital twins brengen alle gegevens van het product, de productie, het proces en zelfs de performantie bijeen. ​ Op die manier kan elke parameter in de levenscyclus van het product en de productie optimaal gecoördineerd worden. 

De laatste nieuwigheden op vlak van Totally Integrated Automation, Industrial Edge, Automation Systems, Distributed I/O Systems, Drive Systems, Process Automation, Process Instrumentation & Analytics, Virtualisation en Artificial Intelligence worden voorgesteld op Indumation. Daarnaast is er aandacht voor communicatietechnologie zoals industriële 5G routers en IWLAN.

Intralogistiek op maat van e-commerce

Ook voor de intralogistieke sector stelt Siemens oplossingen voor. Dat is nodig, want door de impact van e-commerce moet er steeds sneller geleverd worden met kortere opslagperiodes en minder opslagruimte, terwijl er veel kleine bestellingen in grotere hoeveelheden geplaatst worden. Logistieke centra moeten dus uiterst vlot en betrouwbaar werken, liefst zo automatisch mogelijk met een minimaal energieverbruik. Het Dynamic Gapper Model toont hoe Siemens’ flexibele en efficiënte automatiserings- en aandrijfoplossingen voor transportband- en sorteertechnologie mogelijk maakt. 

Lokale expertise in lokaal gebouwde “Proof of concepts’

Naast het Gapper-model zullen drie lokaal gebouwde ‘proof of concept’-demonstraties voor de maak- en procesindustrie en voor de machine tool systems business de voordelen van een continue datastroom aantonen op maat van de Belgische industrie.

Toegankelijkheid voor een duurzame toekomst

Voor Eddy Nelis is de toegankelijkheid van de oplossingen die Siemens aanbiedt cruciaal.  'Betaalbare technologie bestaat, maar het vergt ook “brainware” om die op een duurzame manier te implementeren. Inspanningen in het onderwijs volstaan niet om alle openstaande vacatures voor ingenieurs in te vullen. Daarom is het onze verantwoordelijkheid als technologie-ontwikkelaar om technologische oplossingen toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doen we door SMART producten af te leveren die zich intuïtief laten bedienen en door deze connecteerbaar te maken. Alleen zo effen je het pad voor een meer duurzame toekomst.'

De stand van Siemens bevindt zich in hal zes van vakbeurs INDUMATION (18-20 mei in Kortrijk Xpo).

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina