Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Siemens vierde op INDUMATION.BE 2022 het vierjarig bestaan van de Siemens Industry Academy (SIA) en de toetreding van Universiteit Antwerpen tot het SIA-netwerk. 

De Siemens Industry Academy is een structurele samenwerking tussen de bedrijfs- en academische wereld die Vlaamse ingenieursstudenten en industriële spelers samenbrengt. Het netwerk telt inmiddels meer dan 50 professionele partners uit alle industriële vakdomeinen, zoals o.a. Actemium, Balta, Danone, Puratos, Port of Antwerp, Soudal, Vandemoortele en Volvo Cars.

Zij werken via het netwerk samen met academische spelers als de KU Leuven, UGent, UHasselt en nu ook UAntwerpen, om bruggen te bouwen tussen de industrie en de ingenieurs van morgen.

Doel van het netwerk is studenten voorbereiden op een carrière in de ingenieurswereld, door hen unieke praktijkervaring te laten opdoen en professionele competenties te laten ontwikkelen terwijl ze meewerken aan innovatieve projecten van de industriële partners. Een interview met Thierry Van Eeckhout, Vice President Sales bij Siemens Digital Industries, en professor Ronald Thoelen van UHasselt over het SIA-netwerk leest u in Automation Magazine nr 228 (verschijnt midden juni).

Foto: vlnr Professor Ronald Thoelen (UHasselt) en Siemens-topman Thierry Van Eeckhout.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina