Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Robotics-fabrikant FANUC heeft in Mechelen een gloednieuw hoofdkantoor voor de Benelux geopend.

De Japanse multinational FANUC investeerde in een nieuw state-of-the-art gebouw op het industrieterrein aan de Oude Baan in Mechelen.

Een trotse Managing Director Paul Ribus leidde de genodigden rond in de grote ruimtes gevuld met FANUC robotarmen. Je ziet er onder meer een FANUC krachtpatser: een robotarm met een payload van 2.000 kilo, heel wendbaar en beweeglijk op tracks van het Hasseltse Vansichen Linear Technology.  

In het gebouw huisvest het bedrijf ook het FANUC Inspiration Centre en de FANUC Academy, maar liefst 600 vierkante meter, waar opleidingen en trainingen worden gegeven. 

FANUC telt voor de Benelux een vijftigtal personeelsleden en heeft momenteel vacatures voor medewerkers inzake field services, marketing en inside sales. 

Het hoofdkwartier van FANUC was historisch reeds in Mechelen gevestigd, maar wegens een grote groei drong een investering in een nieuw gebouw zich op. 

'Onze Belgische en Nederlandse markt is ongeveer even groot en we merken dat onze Nederlandse klanten graag naar België komen. Mechelen is centraal gelegen en heeft een vlotte bereikbaarheid', vertelt Paul Ribus. 'In dit gebouw tonen we onze nieuwste technologische ontwikkelingen met naast de vaste producten, ook speciale features en extra extensies waarmee we bij onze klanten het verschil kunnen maken. Ze kunnen hier bij ons ideeën opdoen over hoe ze hun productie efficiënt en op maat kunnen organiseren.' 

'Automatisering zit in de lift: onder meer door de pandemie en daaropvolgende logistieke problemen beslissen bedrijven hun productie volledig of gedeeltelijk terug naar Europa te halen. Automatisering drukt de loonkost en zorgt ervoor dat deze bedrijven toch competitief blijven. Met onze Field Labs testen we concreet op producten van klanten hoe FANUC hen kan helpen bij de productie', aldus Paul Ribus. 

www.fanuc.com

 fanuc inkom

De grote inkomruimte leidt naar verschillende afdelingen waar klanten van FANUC inspiratie kunnen opdoen.

fanuc paul ribus

FANUC Managing Director Paul Ribus toont in het nieuwe Benelux hoofdkwartier de mogelijkheden van automatisering. 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina