Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De CETOP-leden hebben Arjan Coppens verkozen als nieuwe voorzitter voor de periode van 2022-2025.

Arjan Coppens is actief bij FEDA Nederland en Managing Director bij Bosch Rexroth Nederland.

Hij volgt nu Stefan König op, die CETOP leidde sedert 2016.

CETOP vergaderde twee dagen in het Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen waar het 60-jarige bestaan van de organisatie is gevierd.

CETOP, voluit het ‘Comité Européen des Transmissions Oléohydrauliques et Pneumatiques', zag in 1963 in het Zweedse Stockholm het levenslicht. Eén van de allereerste taken die de organisatie in de beginjaren op zich nam was de standaardisering van componenten, dat deed ze onder meer voor kleppen en ventielen, waarvan sommigen tot op vandaag nog steeds aangeduid worden als CETOP kleppen of -ventielen.  

CETOP waakt op Europees niveau over de belangen van iedereen die actief is in de 'fluid power', met name hydraulica en pneumatica. In ons land maakt InduMotion deel uit van moederfederatie CETOP. De Belgische beroepsorganisatie was gastheer in Antwerpen voor het jaarlijkse CETOP congres en de Europese federatie mocht tijdens een Galadiner in Botanic Sanctuary 60 kaarsjes uitblazen.

Econoom Etienne de Callataÿ gaf voor de genodigden een analyse over de gevolgen van een mogelijke stagflatie en schetste enkele economische korte termijn vooruitzichten. De organisatie besprak vervolgens de omzetcijfers in de fluid power sector.

De aanwezigen kozen tijdens de Algemene Vergadering vijf nieuwe bestuursleden voor een mandaat van drie jaar. Het gaat om President Arjan Coppens (FEDA-Nederland), Vice-President Economics Carlo Vergano (ASSOFLUID-Italië), Vice-President Education Nik Watson (BFPA-Verenigd Koninkrijk), Vice-President Marketing & Communication Christian H. Kienzle (VDMA-Duitsland) en Vice-President Technics Eric Vives (ARTEMA-Frankrijk). Zetelen eveneens in de raad van bestuur: de vorige Voorzitter Stefan König (VDMA-Duitsland) en Ere-Voorzitter Amadio Bolzani (ASSOFLUID-Italië).

De Zweed Sten-Ove Claesson die 9 jaar als 'Mister Education' fungeerde als Vice-President, werd gehuldigd voor zijn inzet voor CETOP.

Foto: 

Drie leden van het nieuwe CETOP-bestuur (foto vlnr): Carlo Vergano, Arjan Coppens en Christian H. Kienzle. Bestuursleden Nik Watson en Eric Vives konden wegens professionele activiteiten niet in Antwerpen zijn. 

www.cetop.org

www.indumotion.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina