Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het Agoria Solar Team is er op zondag 12 juni in geslaagd om het record 'meeste aantal kilometers gereden met een zonnewagen in 12 uur tijd' op hun naam te zetten.

Het studententeam van de KU Leuven slaagde er in om met hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas, 1051 kilometer af te leggen in 12 uur tijd. Hiermee verbraken ze het vorige record van 924 kilometer in 12 uur dat sinds 2020 op naam stond van het Nederlandse Solar Team uit Delft.

Het team heeft in het afgelopen jaar gewerkt aan het verbeteren van de nieuwste zonnewagen. Naast de innovaties die zijn toegevoegd, is er ook verder ingezet op de betrouwbaarheid van de wagen. Beide inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen waardoor de wagen, op een platte band na, geen technische problemen heeft ondervonden. De zonnewagen is nu volledig klaar voor haar nieuwe internationale raceuitdaging: de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

Het Agoria Solar Team is een team van Belgische ingenieursstudenten, dat streeft om de meest innovatieve en efficiënte zonnewagen te bouwen. Het team eindigde eerst in de Carrera Solar Atacama in Chili in 2018 en in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië in 2019.

Het wereldrecord is  meer dan een PR-stunt: het was een uithoudingstest, zowel voor het team als voor de zonnewagen. Uithoudingsvermogen zal essentieel zijn voor de volgende uitdaging van het Agoria Solar Team, want in september neemt het team deel aan de Sasol Solar Challenge, een 8-daagse zonnewagenrace in Zuid-Afrika – de langste race ooit met de Solar racewagen.

www.solarteam.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina