Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Nieuwe CEO Robovision zet ambitieus groeiplan kracht bij.

Robovision BV, het bekroonde Belgisch techbedrijf gespecialiseerd in AI-gedreven computer vision-oplossingen, heeft Thomas Van den Driessche (foto rechts) aangesteld als nieuwe CEO.

Met zijn ruime expertise moet Van den Driessche, voormalig CEO van satellietcommunicatiebedrijf Newtec en voorzitter van ruimtevaartindustriegroep SSPI, Robovision blijvend positioneren als marktleider in dit groeiende softwaresegment. Daarin wordt hij bijgestaan door het recent uitgebreide managementteam van Robovision, met ervaren experts uit SaaS-bedrijven zoals Deliverect en Materialize.

Jonathan Berte (foto links), oprichter en voormalig CEO van Robovision, verlegt zijn focus nu naar het aantrekken van investeerders, het afsluiten van strategische partnerships en het sturen van de wereldwijde expansie van het bedrijf.

Robovision is een platform waarmee bedrijven snel, gemakkelijk en op grote schaal artificiële intelligentie kunnen toepassen in hun processen om hun activiteiten fors op te schalen. Zonder enige technische achtergrond kunnen gebruikers op basis van afbeeldingen deep learning-gebaseerde oplossingen bouwen op maat van hun specifieke activiteiten. Machines krijgen zo de mogelijkheid om complexe visuele taken uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het robotisch snoeien van planten of het controleren van de kwaliteit van computerchips. Het platform is vooral gericht op omgevingen waar maximale nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid kritisch zijn voor de bedrijfscontinuïteit. ​ ​

Groeiende vraag naar AI en 'deeptech'

Met Thomas Van den Driessche aan het roer wil Robovision zijn ambitieuze groeiplan kracht bijzetten. De nieuwe CEO wil nog sterker inspelen op de groeiende wereldwijde uitdaging om de opbrengst te verbeteren in sectoren die fundamenteel zijn voor de samenleving, zoals landbouw, voeding en industrie.

'We zien een duidelijke maturiteit en dringende vraag naar slimme, efficiënte en duurzame AI-technologieën. Altijd met de achterliggende eis voor een platform dat operationele downtime vermijdt en de uitrol versnelt. Terwijl vroeger de vraag was: "Kunnen jullie een rijpe tomaat herkennen om robotisch te plukken?" Is dat vandaag: "Hoe snel kunnen jullie zoveel mogelijk robotarmen activeren?" De technologie komt dus in een nieuwe fase. Het tijdperk van 'proof of concepts' is voorbij', zegt Van den Driessche.

Ambitieus groeiplan

Jonathan Berte, oprichter en voormalig CEO van Robovision, neemt de plaats van Van den Driessche in als voorzitter van de raad van bestuur. Hij zal zich focussen op het aantrekken van investeerders, het afsluiten van strategische partnerships en het sturen van de wereldwijde expansie van het bedrijf.

'Als groeibedrijf is het altijd onze strategie geweest om de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment. De aanstelling van Thomas als CEO is een mijlpaal in de internationale groei van Robovision. Met zijn ruime ervaring en expertise in het schalen van techbedrijven is hij de perfecte leider om ons bedrijf naar de volgende fase te loodsen', aldus Berte. 'Ikzelf ga me volledig toeleggen op het evangeliseren van het Robovision platform in nieuwe sectoren, en op onze geografische uitbreiding. Daarnaast zal ik er voor zorgen dat het DNA van Robovision bewaard blijft tijdens onze groei.'

www.robovision.ai

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina