Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Van het strand naar kantoor: hoe motiveert u uw medewerkers na hun verlof?

Luieren op het strand, uit de bol gaan op festivals...we hadden er allemaal nood aan en hebben er massaal van genoten met het mooie weer van de voorbije weken.

Helaas zit voor de meeste werknemers de vakantieperiode erop. De batterijen zijn opnieuw opgeladen, maar hoe zit het met de motivatie? Zijn uw medewerkers klaar om er opnieuw in te vliegen?

Om een motivatiedipje bij terugkomst te voorkomen, deelt staffing specialist Walters People hier 3 tips: 

1. Pluk de vruchten van een duidelijke vakantieplanning 

Heeft u een goede planning gemaakt om de verlofperiode te doorkomen, dan plukt u daar nu ongetwijfeld de vruchten van. Wanneer collega’s afwisselend verlof nemen en het werk van elkaar overnemen, geeft dit heel wat rust bij hun terugkomst, en worden ze niet overladen met werk. Ook de ‘blijvers’ weten dankzij zo’n planning exact wat van hen verwacht wordt. Het feit dat ze zowel hun eigen werk als dat van een collega kunnen afwerken hebben, zal hen ongetwijfeld voldoening geven.  

2. Gun hen een rustige heropstart 

Na een vakantie is die eerste dag terug op kantoor voor veel werknemers een beproeving. Gun hen daarom de tijd om rustig terug aan de slag te gaan en opnieuw te wennen aan het dagelijkse werkritme. Laat hen rustig hun mailbox checken en plan geen belangrijke meetings of plotse deadlines kort na hun terugkomst. Dit veroorzaakt stress en demotiveert uw medewerkers alleen maar. 

3. Schenk de nodige aandacht 

Wanneer een medewerker uit verlof komt, neem dan even de tijd om samen een kopje koffie te drinken en bespreek hoe de vakantie verlopen is. Vaak is een vakantieperiode voor werknemers ook een moment van reflectie. Ze hebben tijd en ruimte om een aantal zaken op een rijtje te zetten en komen zo tot nieuwe inzichten of ideeën. 

Laat gerust weten dat u tevreden bent met de terugkomst van uw werknemers en geef hen nu en dan een compliment. Licht hen ook tijdig in over eventuele wijzigingen of ontwikkelingen binnen de organisatie die doorgevoerd zijn tijdens hun afwezigheid. Door even met hen samen te zitten die eerste dag toont u uw betrokkenheid en dat komt de loyaliteit ten goede.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina