Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het afgelopen jaar werden alweer rasse schreden gemaakt binnen wetenschap en technologie.

Reminder nodig? Hetty Helsmoortel vat het meest spraakmakende wetenschapsnieuws samen in ‘Missie 2022’: een gloednieuwe theaterspecial waarin ze iedereen laat zien dat wetenschap het coolste én meest boeiende vak ter wereld is.

De voorstelling gaat op 29 en 30 oktober in première in de Minardschouwburg in Gent.

Missie 2022

Wat is hét wetenschapsnieuws van het afgelopen jaar? De lancering van de James Webb telescoop of toch de A.I.-chatbot die bewustzijn kreeg?

Hetty Helsmoortel doet het in ‘Missie 2022’ uit de doeken. Geestig, accuraat én met kennis van zaken deelt ze haar fascinatie voor wetenschap en hoe die steeds dichter bij ons dagelijkse leven komt. Want wetenschap is helemaal niet saai of louter rationeel. Het zit vol emotie, passie, falen en bijgeloof.

Welke impact heeft de oorlog in Oekraïne op de vooruitgang van de wetenschap? Waarom is het geen goed idee om juwelen te dragen die 5G-stralen blokkeren? En waar gaat de kat heen als ze van huis is? (Niet ver, zo blijkt.) Van de grote nieuwsfeiten tot geestige faits divers, verwacht in ‘Missie 2022’ een glashelder overzicht van de strafste wetenschappelijke verwezenlijkingen van het voorbije jaar.

Over Hetty Helsmoortel

Helsmoortel stapt het podium op met bakken vakkennis. Ze is moleculair bioloog, doctor in de gezondheiswetenschappen en was acht jaar lang kankeronderzoeker aan de Ugent. Daarnaast maakt ze samen met Lieven Scheire de immens populaire Nerdland podcast, is ze artistiek directeur van het Nerdland Festival, geeft ze als wetenschapswatcher regelmatig duiding in de media en is ze ook auteur (De Geknipte Genen, Nerdland Doeboeken voor Kleine Nerds). Bovendien was Helsmoortel in 2021 kandidaat om astronaut te worden bij ESA.

NERDLAND VOOR KLEINE NERDS in de Lotto Arena

De interesse voor wetenschap zit er vaak al van jongs af aan in. Op 26 november probeert Helsmoortel samen met Lieven Scheire die vlam aan te wakkeren in 'Nerdland voor Kleine Nerds'

De Lotto Arena wordt dan het grootste labo van het land, met een familieshow vol experimenten, bekende gasten en spektakel uit onverwachte hoek. Voor kinderen vanaf 8 jaar én nieuwsgierige volwassenen. Het recept is populair. Inmiddels kondigden Helsmoortel en Scheire wegens succes een extra show aan. Tickets voor beide shows (14u00 en 17u00) zijn nu verkrijgbaar.

Mee info via:

www.hettyhelsmoortel.be

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina