Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het Belgische Agoria Solar Team behaalde de tweede plaats in een zonnerace in Zuid-Afrika.

Het Brunel Solar Team uit Delft is de winnaar van de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

Het Nederlandse team eindigde met het meeste aantal kilometers op de teller. Het is hiermee het Belgische team net voor, want dat strandde op de tweede plaats met amper 38 km verschil.

De Sasol Solar Challenge is een achtdaagse race van Johannesburg naar Kaapstad in Zuid-Afrika. De wedstrijd draait om het totaal aantal gereden kilometers. Het team dat in Kaapstad finisht met het meeste aantal kilometers op de teller wint.

De Nederlandse en Belgische zonneauto’s waren aan elkaar gewaagd, want de hele race wisselden ze de koppositie af.

Door de aard van de wedstrijd is strategie in deze wedstrijd zeer belangrijk. Het is immers niet het team dat als eerste arriveert, maar wel het team dat de meeste kilometers aflegt, dat wint.

Door het variërende Zuid-Afrikaanse landschap, de onverwachte wegenwerken en het hectische verkeer is het een grote strategische uitdaging om te bepalen wat de meest optimale strategie is. De teams bepalen hun eigen strategie, maar houden ook hun grootste concurrent nauwgezet in de gaten. Door slimme en creatieve keuzes te maken, probeerden ze de tegenstrevers te verrassen.

Op de voorlaatste dag kon het Agoria Solar Team zeer dicht naderen en de laatste dag startte met een time penalty voor beide teams. Het Nederlandse team kreeg deze vanwege een botsing tijdens een inhaalmanoeuvre. Het Belgische team overschreed de snelheidslimiet op de Afrikaanse wegen. Ook kwamen beide teams te laat binnen bij de dagstop.

De eindspurt werd echter gewonnen door de Nederlanders en de Belgen behaalden de 'zilveren' medailles, op een wedstrijd waar in totaal negen teams aan deelnamen.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina