Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Nieuwe MAXXDRIVE® XD industriële reductor van NORD voor alle types hijswerktuigen.

Hijstoepassingen stellen bijzondere eisen aan de inbouwruimte van aandrijvingen. Met MAXXDRIVE® XD ontwikkelde NORD DRIVESYSTEMS een industriële reductor met grotere hartafstand, die uitermate geschikt is voor de U-vormige configuratie van aandrijving, motor en kabeltrommel.

Met de nieuwe MAXXDRIVE® XD industriële reductor dicht de aandrijfspecialist uit Noord-Duitsland een gat in zijn programma. 'Wij kunnen onze klanten nu uit één hand het complete pakket rij- en hijswerkaandrijvingen voor kranen aanbieden', aldus Jörg Niermann, hoofd marketing bij NORD. Zoals bij alle NORD reductoren wordt ook hier het bewezen principe van de robuuste UNICASE behuizing uit één stuk toegepast. Tijdens de ontwikkeling werd de behuizing van de MAXXDRIVE® XD speciaal ontworpen voor hijstoepassingen en geoptimaliseerd voor neerwaartse belastingen. De langgerekte opstelling van de reductortrappen maakt bovendien een mechanisch op maat gemaakte dimensionering van de reductor met voldoende hartafstand mogelijk. Dit voorkomt de anders vaak voorkomende overdimensionering.

Standaardisatie en versiereductie

NORD biedt de nieuwe MAXXDRIVE® XD momenteel aan in vijf bouwgroottes met hartafstanden tussen 509 en 963 millimeter. Ook in versies met drie of vier reductortrappen. De afmetingen van de behuizing en de hartafstand zijn voor de drie- en viertrapsversies hetzelfde. Hierdoor kunnen klanten bij de bouw van hun kranen de versies standaardiseren en reduceren. Met de drie- en viertrapversies bestrijkt MAXXDRIVE® XD een zeer breed toerentalbereik met een maximale nominale overbrengingsverhouding van i=355. Het constante koppel over het gehele toerentalbereik garandeert een hoge efficiëntie tijdens gebruik. 'We zijn verheugd dat we onze complete aandrijfoplossingen nu ook economisch en op maat kunnen aanbieden overeenkomstig onze bewezen NORD kwaliteitstandaards', aldus Niermann.

Seriecomponenten voor een snelle levering

Voor de componenten van de MAXXDRIVE® XD gebruikt NORD beproefde standaardonderdelen uit het bewezen programma industriële reductoren. Dit biedt klanten een ruime keuze aan opties en garandeert een korte levertijd. Daarnaast is de behuizing ook leverbaar met een inspectiedeksel, waardoor visuele controle van de interne componenten mogelijk is zonder dat de reductor gedemonteerd hoeft te worden. De behuizing is leverbaar in grijs gietijzer (GJL) of nodulair gietijzer (GJS).

Industriële reductoren voor een brede reeks toepassingen

MAXXDRIVE® XD is geschikt voor gebruik in hijsinstallaties in alle types kranen: van haven- en 1/3 containerkranen tot bovenloop- en portaalkranen, maar ook voor container- en hoogbouwopslag van rollen. Dit maakt de MAXXDRIVE XD interessant voor een breed scala aan industrieën, niet alleen voor havens, logistiek en scheepswerven, maar ook voor de metaal-, chemische en papierindustrie, evenals voor de mijnbouw en de overslag van bulkgoederen.

NORD presenteert de nieuwe MAXXDRIVE® XD industriële reductoren op de Bauma in München van 24 tot en met 30 oktober 2022 in hal/stand A3.537.

www.nord.com

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina