Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Zaterdag 17 juni streden 24 heftruckchauffeurs voor de titel ‘Beste heftruckchauffeur van België’.

Op de terreinen van Linde verdeler Motrac in Antwerpen mochten uiteindelijk 5 deelnemers de finaleproef beslechten, waarin Kurt Vanoppen zich met voorsprong de beste toonde. Voor de 48-jarige heftruckchauffeur van Carglass was het zijn 5de deelname aan de Belgian LindeCup, die hij nu – na een eerdere 3de plek – voor het eerst als titularis beëindigde.

Snel, veilig en uiterst precies

Om uit te maken wie de finale mocht rijden, werden alle deelnemers aan 2 praktijkproeven onderworpen: 1 waarbij precisie centraal stond, en 1 waarbij de focus voornamelijk op snelheid lag. Bij beide proeven was het ook belangrijk dat het parcours volledig correct werd afgelegd, zonder bv. de verschillende veiligheidskegels te raken. Aanvullend was er nog een theoretische test met vragen over veiligheid, waarbij elke fout bijkomende strafseconden opleverde.

De 5 deelnemers met de beste totaaltijden stootten vervolgens door naar de finaleproef. Hierin wist Kurt Vanoppen als snelste 6 bakken met de letters van Motrac in de juiste volgorde te plaatsen, voor titelverdediger Jimmy Vleminx en Paulo Costa.

Wedstrijd met hoog pleziergehalte

Dat Kurt Vanoppen naar de Belgian LindeCup blijft terugkeren, wijt hij vooral aan het amusementsgehalte: ‘Het is een leuke ervaring om mee te maken. Ik maak er telkens veel plezier, en vind het uiteraard geweldig dat ik de LindeCup dit jaar heb kunnen winnen.’

Het was overigens niet enkel de wedstrijd zelf waarbij deelnemers plezier konden maken, er was ook randanimatie voorzien voor jong en oud. De meest in het oog springende activiteit was zonder twijfel de labyrintproef, waarbij deelnemers een bal van A naar Z moeten krijgen door de vorken in de juiste richting te roteren. Ook hier werd een nevencompetitie rond georganiseerd, die dit jaar gewonnen werd door medefinalist Nicky Van Hulle.  

www.motrac.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina