Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het Bernardustechnicum organiseerde op 6 februari voor het eerst het evenement 'Synergie tussen STEM en Industrie' op hun campus Gelukstede in Oudenaarde.

Het event bood een unieke gelegenheid aan professionals uit de industrie en andere stakeholders om op de STEM-campus de meest recente schoolrealisaties te aanschouwen, ideeèˆn uit te wisselen, te netwerken en potentièˆle samenwerkingen vast te leggen.

De avond kwam tot stand in samenwerking met RTC-Oost Vlaanderen, Mtech+, Bemas en de firma Stewal. Zij verzorgden samen met het Bernardustechnicum mee het inhoudelijke luik van de avond.

Op de gastenlijst stonden daarnaast nog vele andere bedrijven zoals Coca-Cola, Greenpower, Soulmade, Vande Moortel, Unilin, enz ... In totaal mocht de school meer dan 100 gasten ontvangen.

'Op deze eerste editie werden drie vooruitstrevende projecten voorgesteld: een vernieuwende VR-applicatie voor de leerlingen, AI-toepassingen op de school- en werkvloer en een schenking van een 3D-meetbank door metaalbedrijf Stewal uit Ronse. 'Alledrie tonen ze het bewijs van de cruciale synergie tussen STEM-onderwijs en de industrie', legde domeindirecteur STEM Bart Neirynck trots uit.

Na enkele uiteenzettingen door de gastsprekers kregen alle genodigden ook nog de mogelijkheid om de drie projecten in de praktijk te zien in het atelier. Daar konden ze genieten van demonstraties door de leerlingen uit de richting "Mechanische vormgevingstechnieken."

'We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking bijdraagt aan een betere voorbereiding van studenten op hun toekomstige loopbanen en aan het vormgeven van onderwijs dat aansluit bij de behoeften van de arbeidsmarkt', aldus directeur Bart Neirynck.

Foto: De gastsprekers tijdens het event, vlnr: An-Sylvie Steenhoudt van Stewal, Wim Vancauwenberghe van Bemas, Liza Stormens van RTC Oost-Vlaanderen en Karen Maes van mtech+.

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina