Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

In de jaren ’50 van de vorige eeuw werden de eerste Automated Guided Vehicles (AGV) getest. Lees het dossier hierover in Automation Magazine nr 234.

Inmiddels is de sector van AGV’s en Autonomous Mobile Robots (AMR) exponentieel gegroeid dankzij een reeks technologische evoluties die het gebruik van dergelijke mobiele robots makkelijk maken. Je kan ze nu in de fabriek niet meer wegdenken want ze zijn één van de Industrie 4.0 bouwstenen.

De termen AGV en AMR worden door elkaar gebruikt. Toch is er een duidelijk onderscheid tussen de twee. Automated Guided Vehicles kunnen autonoom rijden, maar ze doen dat op vooraf gedefinieerde routes en daar mogen ze in feite niet van afwijken. Autonomous Mobile Robots daarentegen, zijn ‘vrije vogels’ en hebben geen afgebakende routes, zij moeten zelf hun omgeving analyseren en hun weg vinden.

Een modern magazijn of een grote fabriek zonder mobiele robots is in deze tijd ondenkbaar. Handen en benen kosten geld, en een geautomatiseerde flow van productie en logistiek is cruciaal om concurrentieel te blijven. AGV’s en AMR’s zijn een volwaardig onderdeel geworden van het productieproces. 

Lees in het nummer 234 van Automation Magazine alles over AGV's en AMR's, klik hiervoor op de onderstaande cover:

AM234cover3xNL

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina