linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMOTION KIEST EEN NIEUW BESTUUR
De beroepsorganisatie InduMotion heeft voor de volgende twee jaar een nieuw bestuur gekozen. Lees meer
NIEUW NUMMER AUTOMATION MAGAZINE NR 212
Het nieuwe nummer van Automation Magazine bevat een dossier over maritieme hydraulica, pneumatica en aandrijvingen. Lees meer
JONGE INGENIEURS FOCUSSEN OP LOON
Een laag aanbod gecombineerd met een hoge nood zorgt ervoor dat startende ingenieurs sterk staan in hun loononderhandeling. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

YASKAWA PRESENTEERT PORTFOLIO OP BEURS DUSSELDORF

23/08/2017

Yaskawa presenteert het hele portfolio van zijn drie divisies op 'Schweißen & Schneiden' beurs van 25-29 september 2017 in de Messe Düsseldorf.

Yaskawa staat vooral bekend om zijn brede assortiment van producten, waardoor de implementatie van geïntegreerde systeemoplossingen mogelijk is - van drive technologie en robotica tot besturing (PLC) en visualisatie (HMI).

Bezoekers op de Yaskawa stand (Hal 13 / Stand C13) zullen in totaal vier lascellen kunnen bekijken: de Motoman ArcWorld V2 voegt nog een hoofdstuk toe aan het succesvolle track record van de ArcWorld robotlascel. De nieuwe telg heeft een kleine voetafdruk, korte levertijd en een hoge graad van flexibiliteit: de robot, positioner, controller en voeding worden in één enkel platform gecombineerd. Indien gewenst kan de robotcel snel en gemakkelijk worden verplaatst. Daarnaast is het nieuwe model voorzien van een licht en ergonomisch bedien paneel voor de operator. De standaard versie is uitgerust met een Motoman MA1440 lasrobot en een 2-stations positioner met een lading van 500 kg per station.

De tweede tentoonstelling demonstreert puntlassen in een Yaskawa positioner met twee nieuw ontworpen 7-assige type VS100 robots, gecombineerd met lichtgewicht puntlastangen en een gerobotiseerde oplossing voor het toevoeren en bevestigen van lasmoeren. Door de combinatie van high-performance componenten kunnen aanzienlijk snellere cyclustijden worden gerealiseerd met dit robot puntlas systeem dan bij voorafgaande oplossingen. Bovendien is het ontwerp van de robotcel zo compact dat deze tot 40% minder ruimte vereist dan andere vergelijkbare systemen. De unieke "Robot aan boord" positionering van de robots garandeert een gemakkelijke toegankelijkheid, ondanks het compacte ontwerp en dus minimale voetafdruk.

Industrie 4.0 – Interactie – batchgrootte 1

Een ander hoogtepunt op de Yaskawa stand: Industrie 4.0. Een CMT las cel maakt interactie met beurs bezoekers mogelijk door middel van de geautomatiseerde productie van een kleine souvenir van het formaat van een visitekaartje. Het proces wordt bestuurd door een 21-inch paneel PC gemaakt door Vipa. Naast het bedrijfslogo van Yaskawa, kan de bezoeker bijvoorbeeld zijn of haar naam of een QR-code met een link naar Yaskawa-producten op de souvenir krijgen - volgens individuele eisen en vanaf batchgrootte 1.

www.yaskawa.eu.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

alle logo indumotion website