linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMOTION KIEST EEN NIEUW BESTUUR
De beroepsorganisatie InduMotion heeft voor de volgende twee jaar een nieuw bestuur gekozen. Lees meer
NIEUW NUMMER AUTOMATION MAGAZINE NR 212
Het nieuwe nummer van Automation Magazine bevat een dossier over maritieme hydraulica, pneumatica en aandrijvingen. Lees meer
JONGE INGENIEURS FOCUSSEN OP LOON
Een laag aanbod gecombineerd met een hoge nood zorgt ervoor dat startende ingenieurs sterk staan in hun loononderhandeling. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

BATENBURG DATA VISION SEMINAR MERLIC

31/08/2017

Batenburg Data Vision maakt Machine Vision toegankelijker met dank aan MERLIC.

Data Vision is een business unit van het grote Batenburg, een groep die bestaat uit Industriële automatisering, Installatie en Handel en Assemblage bedrijven.

Met 35 jaar op de teller kan gerust gesteld worden dat Batenburg Data Vision ongeslagen is als het er op aankomt de klanten met raad en daad bij te staan. Het is niet zomaar een distributeur van Machine Vision hardware en software. Alles draait rond de supportverlening aan de klanten. Het is voor niet ingewijden immers niet voor de hand liggend om te bepalen hoeveel pixels men nodig heeft om een minuscuul foutje te detecteren op een groot oppervlak. Dan moet ook nog de lens bepaald worden, de juiste belichting en andere componenten. Batenburg Data Vision heeft een team van experts waar de klanten een beroep op kunnen doen. En om klanten toe te laten zichzelf te bekwamen in Machine Vision richt het verschillende gratis seminars in. Het zijn mini cursussen waarop de terminologie en 'tips and tricks' uit de doeken worden gedaan.

MERLIC: een nieuwe generatie vision software

Nadat een beeld van goede kwaliteit genomen is, is het tijd om dat beeld te verwerken in de computer, al dan niet geïntegreerd in de camera. Om de grote middenmoot van applicaties op te lossen heeft het Duitse bedrijf MVTec (ook gekend van HALCON) een all-in-one softwarepakket ontwikkeld om snel een Machine Vision applicatie te ontwikkelen zonder te programmeren. Als input van de beeldverwerking kunnen beelden komen vanaf de harde schijf van de computer maar meestal zal een camera aangesloten zijn die op bepaalde commando’s een beeld doorstuurt. Vervolgens staan een hele reeks tools ter beschikking.

Een overzicht:

Check presence

Count

Measure

Combined measuring

Read bar codes, QR codes, Tekst and numbers

Locate position

Detect sctatches, stains, evaluate defect clusters

Daarna kunnen logische conclusies gemaakt worden en het resultaat geëxporteerd worden naar een file of naar een fysieke digitale uitgang. Om het helemaal af te maken bezit MERLIC een designer om een front end bediening paneel (HMI) te ontwerpen.

Gratis opleidingen

Op dinsdag 19 (Heereveen NL ), Woensdag 20 (Veenendaal NL ), Donderdag 21 (Waalwijk NL) en Vrijdag 22 (Zaventem BE) september 2017 biedt Batenburg Data Vision u de kans uw kennis van Machine Vision bij te spijkeren. Als u interesse heeft in de mogelijkheden en tegelijkertijd ook potentiële valkuilen van Machine Vision dan raden we u aan hier aan deel te nemen. In dit dag vullend gratis seminar (21 en 22 september in de Engelse taal ) gaat het in de voormiddag over hardware: camera’s en hun sensoren, lenzen en belichting. In de namiddag behandelen we 3D technieken en beeldanalyse gebaseerd op HALCON en MERLIC.

Op donderdag 28 september 2017 (namiddag, Zaventem) gaat het gratis seminar (in het Engels) over MERLIC door. U leert hier hoe u MERLIC moet configureren en vertellen er waarom de features van MERLIC de ideale keuze maken om snel een robuuste Machine Vision applicatie te realiseren. Het intuïtieve “Easy Touch” wat u bij de hand neemt om de inspectie te realiseren die u wenst is uniek en alleen al de moeite waard om dit seminar bij te wonen. Uiteraard komen alle tools alsook het creëren van een bedieningspaneel (HMI front end interface) aan bod.

Om deel te nemen aan 1 of beide gratis opleidingen kunt zich HIER inschrijven.

Info Batenburg Data Vision: https://batenburg-mechatronica.nl/datavision

Info Merlic: http://www.mvtec.com/products/merlic/

 

 Banner automation magazine be

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

alle logo indumotion website