linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMOTION KIEST EEN NIEUW BESTUUR
De beroepsorganisatie InduMotion heeft voor de volgende twee jaar een nieuw bestuur gekozen. Lees meer
NIEUW NUMMER AUTOMATION MAGAZINE NR 212
Het nieuwe nummer van Automation Magazine bevat een dossier over maritieme hydraulica, pneumatica en aandrijvingen. Lees meer
JONGE INGENIEURS FOCUSSEN OP LOON
Een laag aanbod gecombineerd met een hoge nood zorgt ervoor dat startende ingenieurs sterk staan in hun loononderhandeling. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

EMO 2017: SIEMENS TOONT POTENTIEEL DIGITALISERING

31/08/2017

Siemens toont op EMO Hannover 2017 het concrete potentieel van digitalisering in de werktuigmachinesector.

Ook dit jaar is digitalisering het centrale thema op EMO in Hannover, ‘s werelds grootste beurs voor de werktuigmachinesector.

Onder het motto 'Digitalization in Machine Tool Manufacturing' zal Siemens tonen hoe gebruikers en fabrikanten van werktuigmachines voordeel kunnen halen uit de digitalisering. Alles zal worden voorgesteld op een stand van zo’n 1.200 m² in hal 25 (stand D60).

Bezoekers zullen er ontdekken hoe Siemens inzet op digitalisering in de werktuigmachinesector vanuit zijn toonaangevende positie op dat domein. Bij de presentaties van Siemens op deze beurs zal de nadruk liggen op het uitgebreide, geïntegreerde end-to-end digitaliseringsaanbod van het bedrijf. Met dit unieke aanbod wil het technologiebedrijf aantonen hoe de fabrikanten van werktuigmachines hun productieflexibiliteit en -efficiëntie aanzienlijk kunnen verhogen, hun engineeringinput en time-to-market drastisch kunnen reduceren, en hun concurrentiepositie in de wereldmarkt kunnen verstevigen door hun processen te digitaliseren.

'Digitalisering zal de werktuigmachinesector fundamenteel transformeren en verder ontwikkelen. Door de digitale en reële wereld met elkaar te verbinden, kunnen we nieuwe, belangrijke mogelijkheden creëren om de productiviteit op te drijven en volledig nieuwe businessmodellen te ontwikkelen. Dit geldt zowel voor de fabrikanten als voor de gebruikers van de machines, en evenzeer voor kleine en middelgrote ondernemingen als voor de grote spelers van de sector. Digitalisering is de drijvende kracht achter de groei en de rentabiliteit in de werktuigmachinesector, zowel op lokale als op wereldschaal', aldus Dr. Wolfgang Heuring, CEO van de business unit Motion Control van Siemens.

Verder volgens Heuring: 'Siemens is 's werelds toonaangevende en enige leverancier van volledig geïntegreerde software- en hardwareoplossingen voor elke schakel van de waardeketen, zowel m.b.t. de constructie als m.b.t. het gebruik van werktuigmachines. Door dit brede spectrum aan te bieden, legt Siemens de basis voor de digitale penetratie in en de herstructurering van volledige waardeketens in de werktuigmachinesector.'

In het kader van zijn overkoepelende concept 'Digital Enterprise' biedt Siemens end-to-end-oplossingen aan voor bedrijven die hun processen willen digitaliseren. De Digital Enterprise Suite van Siemens omvat softwaregebaseerde systemen met automatiseringscomponenten die voldoen aan alle denkbare eisen die zich in de industriële waardeketen aandienen. De backbone wordt gevormd door het Teamcenter, wereldwijd de meest gebruikte digitale oplossing voor Lifecycle Management. In de reële productiewereld hebben producten als Manufacturing Operations Management (MOM), Simatic IT, Sinumerik CNC-besturingen en de Simatic S7-controllerserie hun waarde reeds wereldwijd bewezen.

Specifiek met de werktuigmachinesector in het achterhoofd, zal Siemens op EMO Hannover 2017 zijn geïntegreerde end-to-end-aanbod van digitale platformen en een reeks toepassingen voorstellen om duidelijk en op indrukwekkende wijze aan te tonen hoe digitalisering met Siemens naadloos kan werken vanaf het niveau van de werktuigmachine tot op dat van het bedrijfsmanagement. Het digitaliseringsaanbod voor machinebouwers gaat van het machineconcept en de engineering tot de indienststelling en het onderhoud. Voor machinegebruikers dekt de reeks digitaliseringsoplossingen de volledige waardeketen van productengineering en productieplanning tot de eigenlijke productie en de digitale diensten. Met zijn holistische aanpak is Siemens het enige bedrijf dat in staat is de echte productieketen van de werktuigmachinebouwer en -gebruiker identiek te reconstrueren in de virtuele wereld (digital twin).

Een van de bijzondere hoogtepunten van de presentatie toont de mogelijkheden van digitalisering door verbinding met het cloudgebaseerde open IoT-besturingssysteem MindSphere van Siemens. Siemens zal zijn eerste MindSphere-toepassing voor werktuigmachines in de vorm van Manage MyMachines onthullen. Siemens zal ongeveer 200 werktuigmachines verspreid over het beursterrein met de cloud verbinden d.m.v. zijn open IoT-besturingssysteem MindSphere. Met Manage MyMachines krijgen machine-operatoren een cloudgebaseerd overzicht van belangrijke machinegegevens en van de actuele bedrijfstatus van de machines. De transparantie als gevolg hiervan laat toe snel te reageren om de productie te optimaliseren.

Verder zal ook de Sinumerik Edge te bewonderen zijn op de stand van Siemens. Dit is een nieuwe robuuste en hoogwaardige hardware- en softwareoplossing voor gebruik op machineniveau (edge computing). Sinumerik Edge verwerkt en analyseert procesgegevens en doet dit nagenoeg tegelijk met het verspaningsproces. Het loskoppelen van de gegevensverwerkende taken en de procesbesturing garandeert de vereiste proceszekerheid waarvoor Siemens Edge apps op maat aanbiedt voor taken als monitoring en optimalisering. Machinefabrikanten of dienstverleners kunnen ook hun eigen Edge apps in het open platform integreren.

Het uitgebreide digitaliseringsaanbod van Siemens zorgt voor een grotere snelheid, flexibiliteit en efficiëntie en een betere kwaliteit, evenals voor meer veiligheid en zekerheid, zowel op het vlak van de machinefuncties als op dat van het businessmodel van de klant. Concreet betekent dit dat digitalisering de mogelijkheid biedt voorheen onbereikbaar potentieel te ontsluiten, waardoor de productiviteit en de concurrentiepositie van klanten duurzaam worden verbeterd.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

alle logo indumotion website