linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMOTION KIEST EEN NIEUW BESTUUR
De beroepsorganisatie InduMotion heeft voor de volgende twee jaar een nieuw bestuur gekozen. Lees meer
NIEUW NUMMER AUTOMATION MAGAZINE NR 212
Het nieuwe nummer van Automation Magazine bevat een dossier over maritieme hydraulica, pneumatica en aandrijvingen. Lees meer
JONGE INGENIEURS FOCUSSEN OP LOON
Een laag aanbod gecombineerd met een hoge nood zorgt ervoor dat startende ingenieurs sterk staan in hun loononderhandeling. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

RITTAL EN PHOENIX CONTACT 2 SEMINARIES EMC-INSTALLATIES

07/09/2017

Wil u alles weten over elektromagnetische compatibiliteit voor industriële installaties?

Installateurs, kasten- en bordenbouwers die hun kennis op gebied van EMC (elektromagnetische compatibiliteit) willen opfrissen én uitbreiden, kunnen zich nu inschrijven voor één van beide seminaries (Nederlandstalig) die Rittal en Phoenix Contact samen organiseren.

Twee seminaries, twee locaties: welkom bij Rittal in Lokeren op dinsdag 26 september en bij Phoenix Contact in Zaventem op woensdag 27 september.

Elektrische, magnetische en elektromagnetische velden die storingen kunnen veroorzaken, komen nagenoeg overal voor, zowel bij industriële als bij IT-toepassingen. Tijdens de komende seminaries gaat Rittal, samen met een gastspreker van Phoenix Contact, in op alle cruciale aspecten hieromtrent.

Deelnemers krijgen inzicht in de fundamenten, toepassingsgebieden, wettelijke voorschriften en normen. Doelstelling is om al van bij de planning van een automatiseringsoplossing potentiële EMC-risico’s te identificeren. Met eenvoudige en doeltreffende maatregelen worden deze gevaren beperkt. Systeemaanbieders zoals Rittal garanderen met hun oplossingen een optimale beveiliging tegen elektromagnetische storingen.

Aandachtspunten

Vanuit de geldende EMC-richtlijn wordt inzicht gegeven in de vereisten voor industriële installaties. Via aanbevelingen uit onder andere de Nederlandse praktijkrichtlijn worden handige tips meegegeven. Concreet wordt het HF-stroomverloop in een werkende installatie zichtbaar gemaakt op de motor-, data- en M&R-kabels. Met behulp van deze meting wordt dan het belang van afscherming en de juiste kabelkeuze duidelijk.

Daarnaast gaat de aandacht ook naar de juiste materiaalkeuze, aarding, kastopbouw en beschermingsgraad. Ook dempingsmetingen, waarmee de invloed van uitsparingen in een kast wordt aangetoond, komen aan bod. Meteen wordt ook ingegaan op de samenhang tussen de CE-markering en de EMC-richtlijnen, inclusief de nieuwe 2004/108/EG.

Ervaren wat de invloed van storingen op installaties kan zijn? Ontdekken hoe kleine acties grotere problemen kunnen voorkomen? Een proefopstelling toont het live! Kosteloos inschrijven kan viamarketing@rittal.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

alle logo indumotion website