linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SIEMENS START MET COWORKINGSRUIMTE
Siemens creëert een community van start-ups, zelfstandigen en werknemers.   Lees meer
NAAMSWIJZIGING SMC
Met ingang van 1 januari 2019 verandert de bedrijfsnaam van SMC Pneumatics NV naar SMC Belgium NV. Lees meer
FLANDERS MAKE EN SIRRIS OPENEN LABO
Flanders Make en Sirris openden hun gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven, in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters.  Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

YASKAWA HC10 COBOT OP TECHNISHOW 2018

14/02/2018

Yaskawa zal op de Technishow onder andere de nieuwe HC10 cobot presenteren. De HC10 heeft een bereik van 1,2 m en kan lasten tot tien kilo dragen.

De Human Collaborative 10 (HC10) is de eerste van een nieuwe roboticageneratie die Yaskawa heeft ontwikkeld om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar meer toegankelijke en collaboratieve robottoepassingen.

Naast de meer high-end toepassingen met hoge snelheid en payloads, is er meer en meer vraag naar eenvoudigere en flexibel inzetbare robotsystemen. Op de TechniShow 2018 in de Jaarbeurs Utrecht kunnen bezoekers op de Yaskawa stand zelf op interactieve wijze het gemak van de HC10 cobot ervaren.

De Yaskawa HC10 is voorzien van detectietechnologie op alle bewegingsassen waardoor hij veilig kan samenwerken met mensen. De nieuwe robot heeft gepatenteerde duale koppelsensoren in elk gewricht. Deze maken het mogelijk voor de robot om druk waar te nemen wanneer hij in contact komt met een mens (of een ander object) en tijdig te stoppen, zonder gevaar op te leveren voor verwondingen. De robot voldoet aan alle veiligheidsnormen en is een PLd Cat.3-gecertificeerd product.

Speciaal ontwerp

De HC10 is een volkomen nieuw ontwerp en speciaal gemaakt voor veilige mens-robotinteracties. Er zijn ronde vormen gebruikt zonder scherpe randen, de motoren en bedrading zijn volledig geïntegreerd en het ontwerp is vrij van knelpunten om beknelling te vermijden. Bij BMO Automation is de eerste HC10 in bedrijf genomen, een primeur voor de Benelux. Hier is de cobot ingezet voor het ontladen van een Doosan Lynx 2100 draaibank. Deze draaibank draait volcontinu productie van gedraaide busjes, deze worden door de HC10 op pallets gelegd en gestapeld.

Een van de grootste voordelen van mens-robotcollaboratie is het vereenvoudigen van de manier waarop gebruikers de robot acties kunnen leren om een taak uit te voeren. In de Easyteach-leermodus kun je de robotarm eenvoudig bij de hand nemen en hem manoeuvreren om het benodigde pad en de baanpunten te leren.

Geïntegreerde servogrijper

Yaskawa werkt samen met een aantal externe producenten van gereedschappen en grijpers, zoals de Zimmer MRK-grijper. Deze multi-functionele servogrijper is softwarematig volledig geïntegreerd in de robotbesturing en kan via een speciaal ontwikkelde interface eenvoudig worden bediend via het programmeerpaneel van de robot. Met collaboratieve robots in het achterhoofd ontwikkelde Zimmer de MRK-grijperserie die inherent veilig is en gemakkelijk kan worden ingezet voor verschillende taken door een operator, zonder diepgaande kennis van grijpers.

TechniShow

Op de TechniShow in de Jaarbeurs, Utrecht van 20 – 23 maart zal Yaskawa samen met partnerbedrijf BMO op stand D014 te vinden zijn. Yaskawa zal hier een breed gamma van robotmodellen presenteren, waaronder de GP serie, voorzien van de nieuwe YRC1000 robotbesturing. Verder zal er een werkende opstelling worden gedemonstreerd van een robotlasopstelling met het MotoSense visionsysteem, waarmee afwijkingen in lasnaden kunnen worden gedetecteerd en automatisch worden gecompenseerd.

www.yaskawa.eu.com

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213