linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SIEMENS START MET COWORKINGSRUIMTE
Siemens creëert een community van start-ups, zelfstandigen en werknemers.   Lees meer
NAAMSWIJZIGING SMC
Met ingang van 1 januari 2019 verandert de bedrijfsnaam van SMC Pneumatics NV naar SMC Belgium NV. Lees meer
FLANDERS MAKE EN SIRRIS OPENEN LABO
Flanders Make en Sirris openden hun gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven, in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters.  Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

NOBELPRIJSWINNAAR OP CHEMCYS CONGRES

22/02/2018

Vandaag en morgen,  23 februari, nemen meer dan 300 jonge scheikundigen in Blankenberge deel aan de 14e editie van het jongerencongres ChemCYS (Chemistry Conference for Young Scientists).

De tijd dat wetenschappers eenzaam in hun laboratorium zaten, is lang voorbij. Vandaag de dag is (inter)nationale samenwerking belangrijker dan ooit.

Op ChemCYS kunnen studenten en jonge onderzoekers belangrijke ervaring opdoen door hun onderzoek voor te stellen aan collega’s van over de hele wereld (30 nationaliteiten) en zo hun netwerk aanzienlijk uitbreiden.

ChemCYS is dan wel een congres vóór jonge wetenschappers dóór jonge wetenschappers, ook gevestigde waarden vinden hun weg naar Blankenberge. De organisatie tracht elk jaar gerenommeerde wetenschappers te strikken voor inspirerende lezingen. Tijdens deze  editie staat met de komst van professor Ben Feringa (Rijksuniversiteit Groningen) voor het eerst een Nobelprijswinnaar (2016) op het podium. Voorts zijn ook professor Sir Martyn Poliakoff (University of Nothingham) en Prof. Dr. Ir. Jo Van Ginderachter (Vrije Universiteit Brussel) gastspreker.

Dat de formule aanslaat bij jonge onderzoekers blijkt niet alleen uit het aantal deelnemers, maar ook uit de toenemende ondersteuning vanuit de overheid, de chemische industrie en internationale koepelverenigingen zoals IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) en EuCheMS (The European association for Chemical and Molecular Sciences). Zo kunnen deelnemers op de eerste congresdag al in dialoog treden met professionals uit de industrie en overheidsdiensten tijdens het netwerkevent KaféCV. Bovendien kunnen de deelnemers hun professionele vaardigheden rechtstreeks aanscherpen tijdens daartoe ingerichte workshops om zich zo voor te bereiden op het leven na afstuderen.

De jongerensectie van de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (Jong-KVCV) werd in 1986 opgericht en zet zich sindsdien in om jongeren warm te maken voor de wetenschap in het algemeen en de chemie in het bijzonder. Jong-KVCV wordt vormgegeven door een team van 21 vrijwilligers, allen studenten of pas afgestudeerden aan de vijf Vlaamse universiteiten. Aan de hand van avondlezingen, bedrijfsbezoeken en symposia proberen ze de brug te vormen tussen het chemieonderwijs, de chemische industrie en de maatschappij. Sinds 2014, treedt Jong-KVCV met ChemCYS ook op het internationale toneel en wordt intensiever samengewerkt met de internationale zusterverenigingen.

www.chemcys.be

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213