linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SIEMENS START MET COWORKINGSRUIMTE
Siemens creëert een community van start-ups, zelfstandigen en werknemers.   Lees meer
NAAMSWIJZIGING SMC
Met ingang van 1 januari 2019 verandert de bedrijfsnaam van SMC Pneumatics NV naar SMC Belgium NV. Lees meer
FLANDERS MAKE EN SIRRIS OPENEN LABO
Flanders Make en Sirris openden hun gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven, in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters.  Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

IGUS KABELRUPS E2.10

25/02/2018

Ruimtebesparend, sterk en gemakkelijk te monteren - dit zijn de vereisten voor veel machinecomponenten. Dit geldt van algemene werktuigbouwkunde tot medische technologie.

Om te voldoen aan deze eisen, biedt igus de compacte E2.10 kabelrups, met een binnenhoogte van 10 mm en de kleinste buigradii, speciaal voor zeer kleine installatieruimtes.

De schakels van deze serie bestaan uit slechts twee delen: de onderkant / zijkant en een dwarsverbinder. Ze werken geluidsarm, hebben een kabelvriendelijk ontwerp en kunnen heel eenvoudig geassembleerd worden, dankzij de kabelrups-opener.

In krappe ruimtes op machines, is een veilige energietoevoer met een zeer dynamische kabelverplaatsing vooral van belang. Om dit te waarborgen, introduceert motion plastics specialist igus compacte kabelrupsen in haar productprogramma. De E2.10 kabelrups uit de E2.1 serie heeft een inwendige hoogte van slechts 10 mm en een uitwendige hoogte van 15 mm. Daarom is deze kabelrups ideaal voor toepassing in kleine ruimtes. De kabelrups bestaat, net als alle schakels uit de E2.1 serie, uit slechts één onderkant / zijkant en één dwarsverbinder. Deze kan eenvoudig vanaf de bovenkant geopend worden en de zijkant met een schroevendraaier. Bij elke eerste order, wordt ook een kabelrups-opener voor het snel openen van de kabelrups meegeleverd. Zo kan de kabelrups in enkele seconden worden geopend en na het inleggen van de kabels gemakkelijk weer met de hand worden gesloten. Serie E2.1 is voorzien van een robuuste aanslag met tot wel 25% meer vrijdragende lengte, 100% hogere vulgewichten en tegelijkertijd 10% minder eigen gewicht dan gelijkwaardige igus kabelrups typen. Dankzij de "rem" op de aanslag van de schakels loopt de kabelrups zeer stil. Dit betekent dat ze bij uitstek geschikt zijn in automatische deuren, voertuigen of bijvoorbeeld in medisch meubilair.

Kabelvriendelijk ontwerp en eenvoudige montage

Serie E2.1, die licht van gewicht maar desondanks toch robuust is, is geschikt voor een breed scala aan veeleisende toepassingen. Daarom heeft igus nu het E2.1 productassortiment nog verder uitgebreid met drie nieuwe maten, met inwendige afmetingen van respectievelijk 26, 38 en 48 mm. Dankzij de gladde contouren, kent de serie een kabelvriendelijk interieur, met tot wel 3 mm meer inwendige hoogte bij dezelfde uitwendige afmetingen vergeleken met voorgaande series. Passend bij het ontwerp van het binnenwerk van de kabelrups biedt igus een inwendige verdeling met afgeronde kanten voor een langere levensduur van kabels en slangen. Een geïntegreerde rastermarkering op de dwarsverbinders zorgt voor een exacte montage van de tussenschotten.

Uiterst flexibele chainflex kabels voor compacte installatieruimte

Om er voor te zorgen dat de kabelrups en de kabel een perfecte eenheid vormen, ontwikkelde igus de uiterst flexibele chainflex-kabels, die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in kabelrupsen. Met de chainflex CFBUS.LB.060 Profinet kabel bijvoorbeeld, kunnen data worden overgedragen in de kleinste ruimtes, dankzij een buigradius van slechts 7.5 x d. Alle chainflex kabels zijn getest in het eigen testlaboratorium, met een oppervlakte van 2.750 vierkante meter. Hierdoor is igus de enige producent in de markt die 36 maanden garantie geeft op het volledige kabel assortiment. Met de gebruiksklare readychain, hetgeen een compleet systeem is bestaande uit kabels en kabelrups, kan de klant zijn toepassing direct in gebruik nemen.

www.igus.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213