linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SIEMENS START MET COWORKINGSRUIMTE
Siemens creëert een community van start-ups, zelfstandigen en werknemers.   Lees meer
NAAMSWIJZIGING SMC
Met ingang van 1 januari 2019 verandert de bedrijfsnaam van SMC Pneumatics NV naar SMC Belgium NV. Lees meer
FLANDERS MAKE EN SIRRIS OPENEN LABO
Flanders Make en Sirris openden hun gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven, in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters.  Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

BOGE GROEIT EN INVESTEERT IN DE TOEKOMST

01/03/2018

Investeringen in de toekomst, onderscheidingen en nieuwe businessmodellen – het familiebedrijf BOGE uit het Duitse Bielefeld blikt terug op een jaar vol hoogtepunten.

In 2017 wist het bedrijf met zijn vooruitstrevende persluchtoplossingen opnieuw bij zijn internationale klanten een snaar te raken.

Highlight van het jaar was de opening van de Smart Factory op de hoofdvestiging in Bielefeld. Sinds september 2017 wordt daar de High Speed Turbo-technologie in serie geproduceerd. Bekroond werd het nieuwe „Continuous Improvement Programme“, dat de compressoren die al bij de klant worden ingezet, door middel van continue doorontwikkeling steeds beter maakt. De machinebouwer is de eerste onderneming die met deze oplossing op de markt is gekomen. Klassiek onderhoud behoort dus tot het verleden.

BOGE staat al 110 jaar voor vernieuwende persluchtoplossingen door middel van intelligente engineering. In haar jubileumjaar bracht de onderneming met de opening van haar Smart Factory de voorwaarden tot stand om nog beter te kunnen inspelen op de hoge eisen die aan klantspecifieke persluchtoplossingen worden gesteld. In de gedigitaliseerde fabriek communiceren mens, component en machine met elkaar om de onderdelen voor de bekroonde High Speed Turbo-compressor BOGE HST klantspecifiek en foutloos ('zero-defect quality') te produceren. „De totstandkoming van deze productielijn was voor ons een grote uitdaging“, zegt Wolf D. Meier-Scheuven, directeur-aandeelhouder. „Dankzij de vooruitstrevende productietechnologie zijn wij nu in staat in een groot aantal varianten en betrouwbaar te produceren. Dat is innovatief en is ons antwoord op de voortdurend groeiende behoeften van onze klanten.“

Innovatie + perslucht = BOGE

In 2017 heeft BOGE meer dan vijf procent van haar omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, ongeveer twee keer zo veel als gemiddeld bij ondernemingen in de machinebouw. „Wij wisten de omzet te verhogen en ons marktaandeel te vergroten, maar moesten vanwege onze investeringen in de toekomst een calculeerbaar verlies nemen op het bedrijfsresultaat“, aldus BOGE-directeur Thorsten Meier. Alleen al de Smart Factory kostte de persluchtexpert zo'n twee miljoen euro. „Daarmee hebben wij de basis gelegd voor verdere groei“, aldus Meier.

Best Industrial Business Solution 4.0

Dat BOGE op de juiste weg is, blijkt wel uit de door het Handelsblatt toegekende onderscheiding voor haar vernieuwende Continuous Improvement Programme.

Het toonaangevende Duitse economische dagblad riep het concept van de continue optimalisering van de High Speed Turbo-compressor uit tot Best Industrial Business Solution 4.0. Met behulp van gegevensanalyse en simulatie ontwikkelt de persluchtexpert de hard- en software van de machines permanent klantspecifiek verder. De compressoren worden zo steeds beter terwijl ze al in bedrijf zijn. Het resultaat: een geheel aan de actuele eisen aangepaste en zeer energie-efficiënte persluchtvoorziening – de bedrijfskosten nemen af. „Met ons Continuous Improvement Programme hebben wij in de race om de beste digitaliseringsstrategieën een belangrijke stap voorwaarts gemaakt. Samen met de BOGE High Speed Turbo-compressor en de Smart Factory bereiken wij de volgende innovatiestap en kunnen wij onze sterke positie als wereldwijd succesvol en zeer gespecialiseerd familiebedrijf verder uitbouwen“, zegt Wolf D. Meier-Scheuven, directeur bij BOGE.

De jury reikte de innovatieprijs 'Diamond Star' voor de tweede keer uit. Onder de juryleden bevond zich onder meer de in de kring van Industrie-4.0-deskundigen bekende Dr.-Ing. Günther Schuh van de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule (RWTH) in Aken. BOGE wist befaamde mededingers als Siemens, thyssenkrupp en Audi achter zich te houden.

www.boge.com

Foto: De directie van BOGE kijkt optimistisch naar de toekomst (van rechts naar links: Wolf D. Meier-Scheuven, Michael Rommelmann, Gavin Monn, Ricarda Fleer, Thorsten Meier).

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213