linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SIRRIS HEEFT DATA EN AI COMPETENCE LAB
Kan je als bedrijf de mogelijkheden van artificiële intelligentie en data ten volle benutten als je niet Tesla, Facebook of een hoogtechnologische start-up bent? Veel bedrijven liggen wakker van die vraag.  Lees meer
FRIETEN OP VOLLE SNELHEID
Maar liefst 610.000 ton aardappelen per jaar, of 571 volle Olympische zwembaden. Dat zijn de indrukwekkende cijfers die aardappelproducent Agristo presenteert, dit door een hypermoderne productiesite in Wielsbeke.  Lees meer
AGORIA ZIET GROTE GROEI IN JOBS
Voor elke jobvacature die in de toekomst verloren gaat, komen er 3,7 nieuwe in de plaats. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

SLAGMETING IN HYDRAULISCHE CILINDERS MET SIKO

01/03/2018

Vanuit de ruim 30 jaar ervaring in draadencoders ontwikkelde SIKO de SGH-serie. Het intelligente ontwerp en functionele concept biedt meet- en positioneringoplossingen met een meetbereik tot vijf meter.

Deze unieke trekdraadencoders zijn ontwikkeld voor inbouw in hydraulische cilinders, telescopische cilinders en pistonaccumulatoren.

Dit geeft een nieuw potentieel en grote toegevoegde waarde voor cilinderfabrikanten en OEM’s van mobiele machines, bedrijfswagens en kranen doordat er geen lange gaten meer hoeven te worden geboord in de zuigerstang.

Slimme cilinders

De technologie van de SGH-serie transformeert hydraulische en telescopische cilinders in slimme cilinders. Door de volledige integratie van de sensor van zowel mechanische als elektronische componenten en het intelligente functieprincipe is een kostenbesparing te realiseren op productie en onderhoud. De sensor kan voor verschillende lengtes worden toegepast zodat voor de verschillende machines/wagens hetzelfde product kan worden gebruikt Met de draadbediende encoders van de SGH-serie is SIKO momenteel wereldwijd de enige specialist in positioneringen met een exclusieve technologie voor het meten van slaglengtes in hydraulische cilinders. 

Toepassing

Door de extra optie waarbij de sensor, in een speciale behuizing, haaks op de cilinder kan worden gebouwd, is dit product geschikt voor toepassingen waarbij elke verlenging van de installatielengte van de cilinder absoluut ongewenst is. Vorkheftrucks moeten bijvoorbeeld voldoen aan de hoogtespecificaties. De gebruikte hydraulische cilinders moeten zo compact mogelijk zijn, maar ook de langst mogelijke slag hebben. Voor dergelijke extreme toepassingen heeft SIKO een unieke oplossing ontwikkeld die via een standaard M18 hydraulische aansluiting ook geschikt is voor deze hydraulische cilinders. Deze constructie is mogelijk door een spanrol die de trekdraad over een beschermde staaf naar de zuigerkop geleidt.

De sensoren en mechanische componenten zijn volledig geïntegreerd, worden niet blootgesteld aan externe invloeden, zijn zeer ruimtebesparend en voldoen aan de extreem beperkte hoogtespecificaties. Deze en andere slimme oplossingen bieden ontwerpers van hydraulische cilinders en telescopische cilinders nieuwe opties bij de ontwikkeling van meetsystemen en extra functies bij mobiele machines die volledig zijn afgestemd op de toekomst.

De voordelen van de SGH-technologie:

·               Volledige integratie van de trekdraadsensor in de hydraulische cilinder
·               Geen gaten boren in de zuiger vereist
·               Innovatief, draadbediend, functioneel concept
·               Beschermingsklasse IP69K garandeert bescherming tegen milieu-invloeden
·               Maximale weerstand tegen schokken en trillingen
·               Haakse montage van SGH-serie mogelijk bij onvoldoende ruimte of op bestaande cilinders
·               Geschikt voor speciale toepassingen: Telescopische cilinders en pistonaccumulatoren
·               Beperking van het aantal verschillende typen voor OEM'ers en cilinderfabrikanten met variabele sensor-meetlengte dankzij de innovatieve teach-in-functie

www.isotron.eu

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

alle logo indumotion website