linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SIEMENS START MET COWORKINGSRUIMTE
Siemens creëert een community van start-ups, zelfstandigen en werknemers.   Lees meer
NAAMSWIJZIGING SMC
Met ingang van 1 januari 2019 verandert de bedrijfsnaam van SMC Pneumatics NV naar SMC Belgium NV. Lees meer
FLANDERS MAKE EN SIRRIS OPENEN LABO
Flanders Make en Sirris openden hun gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven, in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters.  Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

ACHTSTE EDITIE VAN RAPIDPRO

07/03/2018

De achtste editie van RapidPro staat in het teken van ‘volwassenwording’, dit van zowel de beurs als de industrie.

De focus ligt op alle fases van prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling en natuurEen heel scala aan merken, ruim 100 worden vertegenwoordigd door de 82 exposanten van RapidPro.

Hierbij komen diverse additive manufacturing technieken aan bod. Denk aan hierbij aan 3D-printen maar ook aan technieken als CNC frezen, gieten en vacuümvormen. Daarbij worden oplossingen als virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software zeker niet vergeten.

Gevestigde namen in de industrie staan zij aan zij met ambitieuze start-ups, in een omgeving die uitnodigt tot cross-overs en innovatie.

De lezingen, 35 in totaal verspreid over 2 dagen, richten zich op de thema’s die op dit moment zo actueel zijn in de wereld waarin RapidPro zich begeeft: het vervaardigen van steeds grotere objecten in kortere tijd en het gebruiken een steeds grotere variatie aan materialen in bestaande en nieuwe additive en rapid manufacturing toepassingen. Zo spreekt Gaspare Bugli over de Massivit, die objecten van ruim 2 meter doorsnee kan printen in uren in plaats van dagen.

De verschillende mogelijkheden van metaal 3D printen hebben een prominente plek in het lezingen programma. Meerdere sprekers besteden er aandacht aan, zoals bijvoorbeeld Arnoud Kooij van Layertec die beargumenteert dat metaal 3D printen voor iedereen kan zijn.  Ook Martijn Vanloffelt van 3D Systems, Thomas Bosuyt van Metal Technics 3D, Stephen Cronshaw van Renishaw Benelux en Tom de Bruyne van Laser Cladding Venture laten hun licht schijnen over de industriële toepassingen van metaal in additive en rapid manufacturing. Prof. Em. Dr. Ir. Jan Van Humbeeck van KU Leuven geeft een toelichting over de specifieke nabehandeling die metaal nodig heeft na SLM productie.

Ook het belang en mogelijke positieve impact van 3D-printen op het milieu wordt benoemd, onder andere door spreker Willemijn Peeters van Searious Business, die in haar lezing ingaat op 3D printing door middel van het recyclen van plastic afvalstromen.

De additive en rapid manufacturing industrie is gegroeid door innovaties  en het constant zoeken naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. Omdat RapidPro hier het belang van inziet is voorzien in een speciale demo-area, waar bedrijven hun innovaties tentoon kunnen spreiden. Ook de hall of fame is met dat doel weer aanwezig, groter dan ooit, met nieuwe en inspirerende concepten en toepassingen van technologieën die bezoekers van RapidPro gewend zijn.

Wat: RapidPro
Wanneer: 7 en 8 maart 2018
Waar: NH Conference Centre Koningshof Veldhoven
Programma: Vakbeurs inclusief congres, workshops en startup award, h
ét evenement voor het produceren van prototypes en kleine series 

Toegang is gratis 

www.rapidpro.nl

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213