linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION 2019 OP WEG NAAR RECORDS
De 5e editie van INDUMATION.BE 2019, de snelst groeiende Benelux vakbeurs voor industriële automatisering en technologische innovatie, vindt plaats van 6 tot 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo. Lees meer
ALIBABA VERKOOPT ANTWERPSE DIAMANT
Dankzij een samenwerkingsakkoord, dat het Antwerp World Diamond Centre deze week ondertekende met Alibaba Group, kan de Chinese consument voortaan rechtstreeks diamanten aankopen uit Antwerpen. Lees meer
RODELEN MET ROTATIEREMMEN VAN ACE
Skiërs, rodelaars en mountainbikers opgelet. Met de rodelslee Pistenbock Cross kan de liefhebber ook in de sneeuwvrije maanden de berg af glijden.  Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

HOOGSTE VEILIGHEID IN SERVOREGELAARS

04/11/2018

Met de nieuwe SE6 veiligheidsmodule is de standalone SD6 servoregelaar van Stöber de geschikt voor veiligheidsgerelateerde toepassingen tot SIL 3, PL e (categorie 4) conform DIN 61800-5-2 of DIN EN ISO 13849-1.

De 6e generatie van STOBER biedt krachtige stand-alone en meerassige aandrijfcontrollers voor uiterst efficiënte meerassige toepassingen. De flexibele SD6 maakt deel uit van deze productfamilie. Deze enkelassige controller heeft een nominale uitgangsstroom van maximaal 85 ampère en wordt voornamelijk gebruikt in drive-based applicaties met decentrale motion control.

De SD6 bestuurt lineaire en roterende synchrone servomotoren, evenals asynchrone motoren. Dankzij het modulaire interfaceconcept kan de SD6 regelaar worden geconfigureerd met modules voor CANopen, EtherCAT of PROFINET voor de communicatie met een controller op een hoger niveau.

SE6 veiligheidsmodule

De SE6-veiligheidsmodule is een nieuwe toevoeging aan de productportfolio; het is beschikbaar als optionele module voor de SD6-servoregelaar. Hierdoor is de regelaar geschikt voor veiligheidsgerelateerde toepassingen tot SIL 3, PL e (categorie 4) conform DIN 61800-5-2 of DIN EN ISO 13849-1. De lage responstijd van minder dan tien milliseconden maakt een snelle stop mogelijk, waardoor een machinebouwer de veiligheidsafstanden tot een minimum kan beperken.

Naast de Safe Stop Off (STO), Safe Stop 1 (SS1) en Safe Stop 2 (SS2) stopfuncties, biedt SE6 ook functies voor veilige bewaking van bewegingen. De functies Safely-limited speed (SLS) en Safe speed range (SSR) zorgen ervoor dat de drive de geconfigureerde snelheidslimietwaarden niet overschrijdt. Veilige richting (SDI) bewaakt de geconfigureerde bewegingsrichting, en veilig beperkte ophoging (SLI) beperkt de verhoging betrouwbaar. Veilige bedieningsstop (SOS) bewaakt een actieve stop. Alle veiligheidsfuncties worden gebruikt tot SIL 3, PL e (categorie 4).

Belangrijk ook: er zijn geen speciale motoren, encoders of kabels nodig om de SE6 toe te passen.

www.atbautomation.eu

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213