linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SIEMENS START MET COWORKINGSRUIMTE
Siemens creëert een community van start-ups, zelfstandigen en werknemers.   Lees meer
NAAMSWIJZIGING SMC
Met ingang van 1 januari 2019 verandert de bedrijfsnaam van SMC Pneumatics NV naar SMC Belgium NV. Lees meer
FLANDERS MAKE EN SIRRIS OPENEN LABO
Flanders Make en Sirris openden hun gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven, in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters.  Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

NON-INVASIEVE METING DOOR NITEMP VAN ABB

15/11/2018

ABB lanceert de NiTemp tijdens het Instrumentatie Seminar op 29 november 2018 in Terneuzen. 

Temperatuurmetingen zijn in theorie eenvoudig, maar de praktijk is vaak een stuk complexer. Lekkage, hoge kosten en risico op contaminatie, maar ook lange responsetijden en foutieve metingen zorgen voor problemen. Daarom introduceert ABB iets nieuws: NiTemp. Een nieuwe temperatuursensor die niet in maar op een buis of vat wordt geplaatst en met een slim algoritme sneller en exacter meet. 

De technologie van clamp-on meetapparatuur bestaat al langer, maar NiTemp is anders. ABB ontwikkelde een innovatieve dubbele sensor en een speciaal algoritme dat rekening houdt met de omgevingstemperatuur, waardoor metingen nog sneller en accurater worden. Installatie is eenvoudig en voordelig, het onderbreken van de productie, het boren van gaten of het plaatsen van een thermowell is niet nodig. Zo wordt het risico op zowel lekkage als contaminatie weggenomen en dat maakt NiTemp veiliger voor mens, bedrijf en milieu. Daarnaast kan met het gebruik van NiTemp tot wel 75% worden bespaard op installatie en inspecties, omdat het productieproces daarvoor niet hoeft te worden stilgelegd.

Nieuwste innovatie

Marc Bronwasser, Manager Local Business Unit Measurement and Analytics van ABB Benelux, over NiTemp: ‘Onze nieuwste innovatie biedt veel voordelen, bijvoorbeeld voor de voedingsmiddelen-industrie waar contaminatie altijd een risico is. Maar ook andere sectoren hebben veel baat bij deze non-invasieve manier van meten. De metingen van bestaande, invasieve sensoren zijn lang niet altijd juist, soms wordt het productieproces door de meetapparatuur beïnvloed en er kan slijtage optreden. Met NiTemp is dat verleden tijd. Deze uiterst flexibele sensor wordt geplaatst zonder te boren en het algoritme zorgt voor exacte metingen. Zo wordt het meten van de temperatuur niet alleen in theorie, maar ook in praktijk eenvoudig.’

www.abb.com

Over ABB

ABB is pionier en marktleider op het gebied van elektriciteitsnetwerken, elektrotechnische componenten, automatiseringstechnologie, robotica en aandrijftechniek. Wereldwijd ondersteunt ABB nutsbedrijven en klanten in de industrie, transportsector en infrastructuur. Met een geschiedenis van meer dan 130 jaar vol innovatie, bouwt het bedrijf nu aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB Benelux combineert kennis van de lokale markt met de milieubewuste knowhow en internationale R&D-faciliteiten van het wereldwijde concern. 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213