linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
SIEMENS START MET COWORKINGSRUIMTE
Siemens creëert een community van start-ups, zelfstandigen en werknemers.   Lees meer
NAAMSWIJZIGING SMC
Met ingang van 1 januari 2019 verandert de bedrijfsnaam van SMC Pneumatics NV naar SMC Belgium NV. Lees meer
FLANDERS MAKE EN SIRRIS OPENEN LABO
Flanders Make en Sirris openden hun gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven, in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters.  Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

NEGENDE VERJAARDAG MANUS AWARD

21/11/2018

Wat hebben een exo-skelet, een elektrische manipulator arm en een onderzoeksproject over ruimte-afval gemeen?

Plastic glijlagers worden in alle drie de toepassingen gebruikt. Ook zijn ze alle 3 gekozen als winnende toepassingen bij de laatste manus award, die de motion plastics specialist igus elke twee jaar organiseert.

Nu is het startsignaal gegeven voor de inzendingstermijn voor de komende editie. De winnaars zullen een prijzengeld ontvangen van tot wel 5000 Euro. De grootste uitdaging van de jury, bij de laatste editie van de manus award twee jaar geleden, was het kiezen van drie winnaars uit 541 inzendingen uit 35 landen. Naast de drie winnaars – een exoskelet om assemblagewerk te faciliteren, een manipulator-arm die onderwater kan worden gebruikt tot op een diepte van 500 meter en een uitwerpmechanisme voor een onderzoeksobject in de ruimte – waren er vele andere interessante toepassingen met kunststof glijlagers. Van 3D-printers en sportuitrusting tot en met kunst sculpturen.

'Deze selectie van verschillende toepassingen alleen al laat de veelzijdige toepassingsmogelijkheden zien van kunststof glijlagers', legt Tobias Vogel uit, Vice President en hoofd van iglidur glijlagers en drylin lineaire technologie, igus GmbH. Hij volgt Gerhard Baus op als een nieuw lid van de jury. Dhr. Baus was betrokken bij de laatste acht edities van de wedstrijd als mede-oprichter sinds haar ontstaan in 2003.

De nieuwe inzendingstermijn voor de 2019 manus is geopend. 

De manus award kent een prijzengeld van tot wel 5000 Euro. Gebruikers moeten hun inzendingen uiterlijk 22 februari 2019 indienen en het ontwerp met een korte beschrijving en foto's en video's aan de jury presenteren. Het maakt niet uit of het een serietoepassing is voor de industrie, of slechts één enkel item. De enige voorwaarde is dat er tenminste één gebouwd prototype van de gepresenteerde toepassing beschikbaar moet zijn.

De winnaars worden door een deskundige jury geselecteerd, die bestaat uit mensen afkomstig uit de wereld van de wetenschap, onderzoek en specialistisch media. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Hannover Messe 2019. Meer informatie op www.igus.nl/manus. Naast de deelnamevoorwaarden is er ook een overzicht van de voorgaande winnaars, en meer dan duizend toepassingen van deelnemers in de afgelopen jaren, die de variatie aan interessante en inventieve toepassingen laten zien. 

www.igus.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213