linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

EERSTE EDITIE VAN EFFICIËNT AANDRIJVEN EVENT

23/06/2019

De eerste editie van het 'Efficiënt Aandrijven Event' is op komst.

De focus van dit nieuwe event ligt op energiebesparende oplossingen in de gehele aandrijfketen en niet uitsluitend op (IE-)motoren. 

Fabrikanten en leveranciers van componenten en systemen kunnen nu al laten zien hoe zij samen met die industrie de oplopende kosten kunnen reduceren – en met welke nieuwe ontwikkelingen zij de industrie helpen het verschil te maken. Nu en in de toekomst. Alles uiteraard in lijn met de regelgeving, een ander belangrijk thema op deze dag.

PROGRAMMA:

Als onderdeel van het plenaire programma presenteert KEEA –het Kennisnetwerk voor Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen in Nederland– de eerste resultaten van de recent gestarte pilot voor het auditprogramma Aandrijvingen.

WAAR & WANNEER:

Op 29 oktober 2019 in het Congrescentrum in Den Bosch.

Het is nu tijd voor de industrie om serieus te kijken naar nieuwe energiebesparende oplossingen die momenteel of in de nabije toekomst door fabrikanten en leveranciers binnen de energietransitie (zullen) worden aangeboden. De elektriciteitsprijs voor de industrie stijgt tot €63,-/MWh. 

Ter vergelijking: in de eerste helft van 2016 was de prijs nog €25,-/MWh. Tevens komt er regelgeving over de uitstoot van CO2. Aandrijfsystemen bepalen voor bijna 70% het elektriciteitsverbruik van de Nederlandse industrie. Door nieuwe technieken is het mogelijk om 20 tot 30% winstgevende energiebesparingen te bereiken.

Efficiënt Aandrijven Event is het logisch vervolg van een tweetal eerder gehouden IE-motoren events (in 2015/2016). 

www.efficientaandrijven.nl

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

am217