linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

WAGO TOPJOB S SENSOR EN ACTOR RIJGKLEMMEN

23/11/2016

WAGO breidt het assortiment van de TOPJOB S-rijgklemmen uit met een aantal nieuwe sensor en actor rijgklemmen.

Dankzij de beperkte vereiste ruimte per aangesloten sensor en de geïntegreerde push-in CAGE CLAMP technologie kunnen machinebesturingen vanaf nu ruimtebesparend én veilig aangesloten worden.

Met een ruimte van slechts 3,5 mm per aangsloten sensor bieden de nieuwe TOPJOB S sensor en actor rijgklemmen van de serie 2000 de gebruiker de mogelijkheid om een groot aantal sensoren op een zeer kleine ruimte aan te sluiten. De klemmen zijn uiterst geschikt voor toepassingen met de gebruikelijke geleider-doorsnedes van 0,34 tot 0,75 vierkante mm. Deze rijgklemmen kunnen zowel in kleine klemmenkasten van de decentrale periferie als voor de centrale opbouw in de schakelkast worden gebruikt.

Dubbele stroomrail voor eindeloos bruggen

TOPJOB S sensor en actor rijgklemmen bestaan uit meerdere potentiaalniveaus en één signaalniveau. De potentiaalniveaus worden gebruikt voor stroomvoorziening en indien nodig ook voor de aarding van de sensoren. Het signaalniveau geeft schakelsignalen van sensoren naar actoren door.

Een bijkomend voordeel is de slechts 7 mm brede behuizing van de klem waarin twee aansluitingen ondergebracht zijn. Deze behuizing beschikt op de potentiaalniveaus over stroomrails met elk twee klemposities die met elkaar verbonden zijn. Aangezien de brugschachten hierdoor eveneens met elkaar verbonden zijn, is het met behulp van standaard kambriuggen mogelijk om het plus- of minpotentiaal zonder begrenzing van het aantal polen te vermenigvuldigen naar aanliggende klemmen.

Het gebruik van kambruggen in verschillende kleuren vereenvoudigt in dit geval de toewijzing van de potentialen. Op het signaalniveau zijn de stroomrails voor de overdracht van signalen elektrisch gescheiden van elkaar uitgevoerd. Dit resulteert in een breedte deling van slechts 3,5 mm per sensor.

Eenvoudige toewijzing van functies dankzij markeringsstroken

De nieuwe TOPJOB S sensor en actor rijgklemmen kunnen snel én overzichtelijk gemarkeerd worden. De markeringsstroken zijn voorzien van meerdere bedrukbare regels en zorgen voor een goed overzicht, zonder de brugschacht hierbij te bedekken. Optioneel kunnen ook WMB-markeringsschildjes worden gebruikt. De klemmen beschikken over twee markeringshouders de zich aan de bovenkant en aan de zijkant bevinden. Dit garandeert een goede leesbaarheid, ongeacht de montagepositie van de klemmenstrook.

De voordelen op een rij

De gekleurde invoeropeningen van de nieuwe klemmen vereenvoudigen de toewijzing van de klemposities. Bovendien zijn de LED-indicatie, de brug en de markering altijd zichtbaar – ook in aangesloten toestand. Deze duidelijke en overzichtelijke structuur vereenvoudigt de controle van de gerealiseerde schakelingen.

www.wago.be

info-be@wago.com

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022