linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
JEUGD VOORAL OP YOUTUBE ACTIEF
Nieuw onderzoek van Kaspersky Safe Kids laat zien waar kinderen tijdens de wintervakantie 2020-2021 wereldwijd het meest in geïnteresseerd waren. Lees meer
NIEUWE WEBSITE VOOR NORD
NORD Drivesystems heeft een vernieuwde website. Lees meer
NIEUW GEBOUW VOOR WEG BENELUX
Nieuw gebouw voor WEG Benelux in Nijvel. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

EATON TOONT MACHINEBOUWERS VOORDELEN IoT

23/11/2016

Op de SPS IPC Drives 2016 (22-24/11) presenteert Eaton in hal 9, stand 371, de nieuwste technologieën om apparaten en machines klaar te stomen voor het Internet of Things (IoT).

Powermanagementbedrijf Eaton en zijn solution partners laten daar zien hoe nieuwe technologieën eenvoudiger kunnen worden geïntegreerd in de fabrieken van de toekomst in Europa en Noord-Amerika.

Bezoekers van de Eaton-stand (hal 9, stand 371) op de SPS IPC Drives-vakbeurs dit jaar kunnen zich daar laten informeren over de manier waarop Eaton machinebouwers van over de hele wereld helpt zich voor te bereiden op het Internet of Things, terwijl machines en processen  tegelijk optimaal beschikbaar blijven. Het vermogen om een aantrekkelijk en intuïtief besturingsontwerp te maken en de technieken die voorhanden zij om de energie-efficiëntie te optimaliseren, zullen tijdens deze beurs centraal staan.

Integratie hydraulische componenten

Voor eindklanten speelt transparantie van gegevens een steeds belangrijkere rol. Met eenvoudige toegang tot status- en productiegegevens kan onder andere de beschikbaarheid van systemen in het kader van conditiebewaking, bijvoorbeeld voorspellend onderhoud, worden geoptimaliseerd. SmartWire-DT is het slimme bedradings- en communicatiesysteem van Eaton, waarmee machines en processen  'IoT-ready' worden gemaakt. Met deze kosteneffectieve technologie wordt directe toegang tot waardevolle informatie geboden, zelfs tot de meest simpele eindschakelaar  aan toe. Daarnaast wordt de integratie van hydraulische componenten mogelijk. Op basis van onze gedecentraliseerde aanpak worden deze onafhankelijk bestuurde apparaten verbonden met slimme componenten en subprocessen en worden proces- en statusgegevens doorgegeven via gestandaardiseerde protocollen, zoals OPC-UA. Op de vakbeurs toont Eaton de hoge beschikbaarheid van deze gegevens via OPC-UA en beveiligde cloudinfrastructuren op diverse op SmartWire-DT- en ethernetgebaseerde systeemconfiguraties.

Kortsluitvastheid

De wijzigingen in de Amerikaanse National Electrical Code (NEC) met betrekking tot kortsluitvastheid (Short Circuit Current Rating, SCCR) treden vanaf 2017 in werking. Dit heeft als gevolg dat fabrikanten van machines en processen die naar Noord-Amerika exporteren het verzoek hebben gekregen om hun systemen te controleren en waar nodig aan te passen. De wijzigingen hebben betrekking op de SCCR-vereisten voor systemen en de aanduiding op en documentatie bij apparatuur, waardoor dit een complex vraagstuk wordt.

Om ervoor te zorgen dat bij een toekomstige inbedrijfstelling op locatie geen kostbare ombouwwerkzaamheden nodig zijn, biedt Eaton niet alleen de juiste producten, maar ook ondersteuning in de vorm van advies, regelmatige seminars en begeleidende documentatie. De bezoekers van de Eaton-stand krijgen toegang tot een nieuwe whitepaper van Eaton, waarin wordt ingegaan op SCCR, evenals een uitgebreide trainingshandleiding. Deze biedt ondersteuning bij de bouw van schakelkasten conform UL508A. Daarnaast kunt u bij onze stand experts vinden die u alles kunnen vertellen over de problemen rond het exporteren naar Noord-Amerika.

Bediening binnen handbereik

Vandaag de dag verwacht iedereen, van de manager tot de operator, hetzelfde niveau van intuïtieve interactie tussen mens en machine als op de smartphone: een verfijnd, modern ontwerp met multi-touchbesturing en ondersteuning voor mobiele communicatie. De krachtige HMI/PLC XV300 en de steeds uitbreidende RMQ-serie bedienings- en signaleringsapparaten zorgen dat de hoge waarde die de machine heeft ook zichtbaar is in het uiterlijk ervan. De innovatieve RMQ Flat Front-varianten bieden technici veel flexibiliteit in het ontwerpen van machines wanneer deze worden gecombineerd met het bekende RMQ Standard-assortiment. Ze zijn eenvoudig te installeren doordat ze zich automatisch aanpassen aan de plaatdikte en de verschillende adereindhulzen . Tegelijkertijd zorgen de nieuwe ruimtebesparende RMQ Flat Rear-contactelementen voor een compacter machineontwerp en door de meerkleurige LED-indicatoren zien de apparaten er ook kwalitatief hoogwaardig uit. 

Aanstaande richtlijnen

Wat betreft energie-efficiëntie, treedt de derde fase van de ErP-richtlijn op 1 januari 2017 in werking. Dit heeft als gevolg dat motoren met een nominaal vermogen van 0,75 tot 375 kW die na deze datum in gebruik worden genomen, moeten voldoen aan energieklasse IE3, of aan IE2 met een geïntegreerde elektronische toerenregelaar. Eaton biedt machinebouwers naast de PKZ- en PKE-motorstarters die hun sporen hebben verdiend, de PowerXL DE1- variabele speed starter en de PowerXL-frequentieregelaars, tal van opties voor het betrouwbaar en veilig starten en het beveiligen van aandrijvingsoplossingen op basis van IE3- en nu ook IE4-motoren.

www.eaton.be

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina