linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

DANA KOOPT POWER TRANSMISSION EN FLUID POWER VAN BREVINI

27/11/2016

Brevini verkoopt tachtig procent van zijn aandelen aan Dana Incorporated.

Het gaat om de aandelen in de business units Power Transmissions en Fluid Power van Brevini.

De Wind Power Unit van Brevini wordt niet verkocht.

Dana koopt in eerste instantie 80 procent van de aandelen van de afdelingen Power Transmissions en Fluid Power van Brevini. Het heeft voorts een optie om de resterende 20 procent van de aandelen tegen 2020 te verwerven. 

Dana biedt technologische oplossingen en producten aan op het gebied van aandrijflijnen, afdichtingen en thermische technologieën die de efficiëntie en prestaties verbeteren van voertuigen. Het bedrijf is actief op drie markten: personenwagens, vrachtwagens en off-road voertuigen (bouw, landbouw, mijnbouw).

‘Onze industrie gaat door een periode van verandering. De combinatie van Brevini en Dana zal een geduchte speler in deze dynamische markt te creëren’, reageert Renato Brevini, CEO van de Brevini Group. ‘Klanten en medewerkers zullen een ideale combinatie vinden met Dana, een bedrijf dat echte waarde levert door toewijding aan innovatie. Dana’s global footprint, operational excellence, grondige kennis van de industrie, en haar positie als belangrijk leverancier zal het profiel en de positie van onze producten in de markt nog meer verhogen.'

De overname leidt meteen tot een verbreding van Dana’s portfolio, met aangrenzende technologieën. Dana wordt hierdoor de enige leverancier van off-road oplossingen voor zowel voortbeweging als het uitvoeren van typische werkzaamheden en het verdubbelt Dana’s markt voor off road aandrijflijnen.

www.brevini.com

www.dana.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022