linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

NIEUWE FAMILIE FESTO DRVS-ZWAAIAANDRIJVINGEN

30/11/2016

Bij de gloednieuwe familie van DRVS-zwaaiaandrijvingen met zwaaivleugel draait het allemaal om een kostenefficiënte, recht-toe-recht-aan oplossing om te twisten en te draaien.

Het plezier komt met de innovatie in het ‘shout’-gedeelte. Hier laat de nieuwe generatie Festo SRBS-positiedetectors snel, gemakkelijk en onvermoeibaar weten waar de vleugel staat.

Langdradige tijdrovende instelling en aanpassing bij de set-up is daarmee meteen verleden tijd. De volledig gesloten unit heeft een simpele 1-knops-teach-functie. Slechts één device, één kabel, twee schakelpunten… het kan niet makkelijker. 

Het leven is niet altijd even gemakkelijk voor draaicilinders. Ze zijn vaak super in draaien, maar hebben moeite met stoppen. De ontwerpers kunnen een gooi doen om gewichten en snelheden in te schatten met lineaire bewegingen, maar het is niet zo simpel bij de rotaties, daar wordt het ingewikkeld. De zwaai kan ingeschat worden, maar schatten van het massatraagheidsmoment kan vaak leiden tot vertragingen en fouten. Overdimensionering verhoogt dan weer de kosten en verspilt energie, dus om het simpel te houden, biedt Festo gratis software tools om het gokwerk te vermijden.

De combinatie van DRVS-cilinders en SRBS-sensoren biedt eenvoudige draaibewegingen en zeggen je waar ze zijn, telkens opnieuw.

www.festo.be/drvs

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022