linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
IFR ZIET 5 GROTE ROBOTTRENDS
Het aantal jaarlijkse installaties van industriële robots is binnen tien jaar (2010-2019) meer dan verdrievoudigd en bereikte 381.000 eenheden in fabrieken over de hele wereld. Lees meer
SCHNEIDER MODICON SWITCH
Een industriële “switch” moet betrouwbaar, cyberveilig, compatibel én robuust zijn. Lees meer
KIM POVLSEN LEIDT UNIVERSAL ROBOTS
Teradyne maakt bekend dat Kim Povlsen is benoemd tot voorzitter van Universal Robots. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

AUTOPRODUCENTEN BOUWEN NETWERK LAADPALEN

30/11/2016

De Europese autoconcerns BMW, Daimler en Volkwagen slaan samen met Ford de handen in elkaar om in Europa een laadnetwerk voor elektrische wagens uit te bouwen.

Vier grote autoproducenten willen langs Europese snelwegen een groot netwerk van snellaadstations aanleggen.

BMW (met de merken BMW, Mini en Rolls-Royce), Daimler (Mercedes-Benz en Smart) en Volkswagen (VW, Audi en Porsche) richten samen met het Amerikaanse Ford een joint venture op om netwerk van supersnelle oplaadpalen uit te bouwen.

De vier willen hiermee ook de verkoop van elektrische wagens stimuleren. ‘Dit gezamenlijke project is een belangrijke mijlpaal en laat zien dat concurrenten hun handen ineen kunnen slaan om het elektrisch rijden te bevorderen’, reageert BMW-topman Harald Krüger.

Reeds volgend jaar moet een 400-tal laadpalen klaar zijn, in eerste instantie vooral langs de autosnelwegen. Tegen 2020 moeten het er al enkele duizenden zijn. Dat moet langeafstandsreizen mogelijk maken voor eigenaars van een elektrische auto.

Het bijzondere van het initiatief is dat de snellaadstations van de vier autoproducenten een zeer groot vermogen krijgen, zodat de elektrische auto’s heel snel opgeladen kunnen worden. Het netwerk zal ‘significant sneller zal zijn dan de krachtigste laadsystemen die vandaag bestaan’, aldus een persmededeling, en is gebaseerd op de standaardtechnologie CCS (Combined Charging System). De laadstations krijgen een vermogen van maximaal 350 kW. Dat is drie keer meer dan het maximale vermogen van het Tesla-superchargersnetwerk.

De Belgische automobielfederatie Febiac reageert positief en ziet een versnelling van de invulling van de voorwaarden om elektrisch te gaan rijden. De Vlaamse regering wil tegen 2020 zo'n 60.000 elektrische voertuigen op onze wegen. Vandaag rijden er in heel Vlaanderen nog maar 12.000 elektrische voertuigen rond, waarvan zo’n 4.000 personenauto's.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina