linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
IFR ZIET 5 GROTE ROBOTTRENDS
Het aantal jaarlijkse installaties van industriële robots is binnen tien jaar (2010-2019) meer dan verdrievoudigd en bereikte 381.000 eenheden in fabrieken over de hele wereld. Lees meer
SCHNEIDER MODICON SWITCH
Een industriële “switch” moet betrouwbaar, cyberveilig, compatibel én robuust zijn. Lees meer
KIM POVLSEN LEIDT UNIVERSAL ROBOTS
Teradyne maakt bekend dat Kim Povlsen is benoemd tot voorzitter van Universal Robots. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

ASCO'S SPECIALE OPLOSSINGEN

07/12/2016

Een reeks recente voorbeelden bevestigt opnieuw de deskundigheid van ASCO bij het produceren van op maat gemaakte magneetventielen conform de hoge eisen in de medische en analytische sector.

Het ASCO programma ventielen, dat voor deze branche geschikt is, omvat een breed pakket miniatuur magneetventielen.

Daartoe behoren media-isolatieventielen, waarbij het medium geen contact maakt met het besturingsmechaniek van het ventiel, proportionele ventielen en complete individuele oplossingen.

Meer dan 80 procent van ASCO´s miniatuur magneetventielen - die verkocht zijn in de medische en analystische sector - zijn klantspecifieke versies. Al deze 'specials' zijn gemaakt op basis van jarenlange kennisaccumulatie met betrekking tot de gespecialiseerde eisen van deze industrieën. Voor de medische technologiemarkt kan dit betrekking hebben op de levering van aangepaste ventielen voor gebruik in dialysemachines, anesthesieapparatuur, beademingsapparatuur (eerste hulp/thuiszorg en ziekenhuis)  of luchtbedden voor 'drukverlagende' ziekenhuisbedden. Daarnaast kunnen specifieke afsluiters voor toepassingen in de analysetechniek o.a. betrekking hebben op machines die bloed- of gasmonsters analyseren.

Het produceren van een speciaal ventiel vereist het gebruik van verschillende onderdelen (standaard of speciaal) om volledig aan de wens van de klant te kunnen voldoen. Aanpassing van een ventiel betekent een ventiel met een speciale behuizing, elektrische aansluiting of speciale karakteristieken (druk, debiet, ...). ASCO heeft in het recente verleden talrijke aanvragen voor specials ontvangen zoals speciale kunststof blokken met verschillende ventielen waarin druksensoren, fittings en filters zijn aangebracht. ASCO kan bijna elk ventiel op maat ontwikkelen.

Agressieve vloeistoffen en gassen

ASCO´s kennis van de medische en analytische sectoren garandeert dat zij in staat is aan de hoge eisen voor accuraatheid, betrouwbaarheid en hygiëne te voldoen die vereist worden in deze vakgebieden. Daarnaast zijn omvangrijke internationale veiligheidsaccreditaties en certificeringen aanwezig om de kwaliteit en veiligheid van speciale producten en hun geschiktheid voor toepassingen in verschillende regio's wereldwijd te waarborgen.

Wat betreft analysetechniek dienen speciale ventielen niet alleen een zeer hoge nauwkeurigheid en functionaliteit te bezitten, maar eveneens bestand te zijn tegen agressieve vloeistoffen en gassen. Verdere eisen omvatten een laag inwendig volume en een gemakkelijk te spoelen product. Ventielen met een laag energieverbruik reduceren de warmteoverdracht tussen de spoel en de vloeistof. Typische toepassingen zijn onder meer systemen voor chromatografie, hematologie, immunologie, cytologie, DNA-synthese, emissies-analyse, wateranalyse en lekmeting.

Inzake speciale afsluiters voor medische technologieën ligt duidelijk de nadruk op de veiligheid van de patiënt. Hier komen afsluiters deels in direct contact met de vloeistoffen die de patiënt worden toegediend of afgenomen - bijvoorbeeld bij medische gassen in gasmaskers of vloeistoffen in dialyse-apparatuur. Deze toepassingsgebieden vereisen het gebruik van inerte materialen, een laag intern volume en een laag energieverbruik, maar ook een eenvoudig te spoelen ventiel. Typische toepassingen zijn onder meer machines en apparatuur voor kunstmatige beademing, anesthesie, zuurstofconcentratie, dialyse, tandheelkunde, klinische sterilisatie, minimale invasiechirurgie, cryochirurgie en cellulitisbehandeling (massage).

Recente voorbeelden van ASCO's expertise in speciale oplossingen omvatten media-isolatieventielen met een membraanmechanisme voor de analyse van chemicaliën. Hier worden zes elektromagnetische membraanafsluiters in een stervorm op een blok geassembleerd. In een soortgelijke aanvraag, dit keer voor een bio-analytisch systeem werden media-isolatieventielen met een laag interen volume gemonteerd op een PMMA (acryl) blok. In een andere toepassing met een PMMA blok werd een media-isolatieventiel met kantelmechanisme (rockertype) en een energiebesparende printplaat in combinatie met een celanalysemachine gebruikt.  

Het verhaal is vergelijkbaar met betrekking tot multi-functionele  modules. Zo heeft ASCO onlangs een speciale samenbouw gecreëerd  bestaande uit een spuitgegoten manifold met een bellow ventiel voor gebruik in apparatuur met ultra-puur laboratoriumwater.                      

Apparatuur voor bloedanalyse

Een andere multi-functionele module betreft media-isolatieventielen met  een flappermechanisme in apparatuur geschikt voor bloedanalyse, waarbij  een ventielmodule met diverse media-isolatieventielen en druksensoren op een aangepast acryl spuitstuk werd gemonteerd. Onderscheidende  kenmerkern van de innovatieve flappertechnologie waren het geringe  aantal bewegende delen en de corrosiebestendige scheiding tussen het medium en de bedienende delen. Dit ontwerp bood een hoge operationele en  proceszekerheid. In vergelijking met ventielen die vergelijkbare  kenmerken vertonen, was het mogelijk om de zelflozende en  spoelmogelijkheden te verbeteren. Bovendien, dankzij het lage  energieverbruik van 4W (slechts 1,5W met optionele accu) kan de  temperatuurstijging van het medium verder gereduceerd worden.

Nog een andere recent klantenvoorbeeld met media-isolatiemagneetventielen is een tandheelkundige toepassing. Hierbij werd een modulair opgebouwd spuitgietblok met een proportioneel en een miniatuur media-isolatieventiel uitgerust. Deze werd gebruikt  voor de afsluiting oftewel proportionele sturing van vloeistoffen en  gassen.                      

Er zijn ook verschillende speciale oplossingen met microventielen in multi-functionele modules ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is een spuitgegoten manifoldblok met ventielen, een printplaat en leidingsysteem voor gebruik in dialyse-apparatuur. In een andere microventielentoepassing bevatte een module voor een beademingssysteem een spuitgietblok met druksensoren.

ASCO is een bedrijf van Emerson met een compleet assortiment van oplossingen voor fluid automation, inclusief fluid control en fluid power producten voor uiteenlopende industriegerichte toepassingen.

www.asconumatics.be

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina