linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
REXROTH BOUWT GROOTSTE KRAAN
De nieuwe krachtpatser van Sarens is klaar om de wereld te veroveren. De SGC-250 kan in één beweging 2.000 ton hijsen over 100 meter. Lees meer
EXPLOSIEBESTENDIGE FLOWCOMPUTER
Duranmatic brengt van haar Nederlandse leverancier Fluidwell de E126, een  explosiebestendige flowcomputer voor gecorrigeerde gas- en vloeistofvolumemeting. Lees meer
RITTAL OP INDUMATION MET VX25
Rittal op INDUMATION 2019 met VX25. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

FESTO ZIET GROEI IN LIFE TECH

03/10/2018

Pneumaticaspecialist Festo ziet groei in life tech en ontwikkelde persluchtapplicaties voor medische technologie (medical devices) en laboratoriumautomatisering (lab automation).

Het Duitse Festo levert pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie aan 300.000 klanten op het gebied van fabrieks- en procesautomatisering in meer dan veertig branches. De producten en diensten van Festo zijn verkrijgbaar in 176 landen wereldwijd. 

Op WoTS heeft Festo twee standen: een klassieke stand voor industriële klanten en een aparte stand voor medische technologie en laboratoriumautomatisering. 

Festo ontwikkelt sinds 2004 onderdelen en systeemoplossingen voor fabrikanten van apparatuur die gespecialiseerd zijn in de automatisering van laboratoriumprocessen en de productie van medische apparatuur. Vanwege de groei met dubbele cijfers heeft Festo in 2015 een aparte divisie opgezet voor bedrijfsactiviteiten op het gebied van medische technologie en laboratoriumautomatisering. Deze divisie heeft zich sindsdien voortdurend uitgebreid. In beide segmenten biedt Festo gestandaardiseerde onderdelen en ontwikkelt ze daarnaast met en voor haar klanten automatiseringsoplossingen op maat. 

Bij lab automation gaat het om systemen voor de automatisering van toepassingen voor vloeibare stoffen en de handling van monsters’, legt Festo account manager Bert Baas uit. Het gaat dan bijvoorbeeld over het vullen en identificeren van testbuisjes en het openen en afsluiten van testbuisjes. De toepassingen omvatten het gebruik van zowel elektrische als pneumatische aandrijvingen met motoren, regelaars en bedieningssystemen, evenals grijpers, sensoren en visionsystemen.

Op het gebied van medische technologie ontwikkelt Festo producten en subsystemen voor medische apparaten. ‘Denk hier aan beademingstoestellen, de stoel bij de tandarts, bij oogchirurgie … ‘, somt Bert Baas enkele toepassingen op. ‘Proportionele ventielen met piëzo-technologie worden hier vaak gebruikt voor zowel mobiele toepassingen als voor toepassingen voor de behandeling van patiënten aan hun bed.De nadruk ligt op de efficiënte open-loop en closed-loop controle van medische vloeistoffen, zoals bijvoorbeeld de regeling van vloeistof- en gasstromen met compacte ventielen voor ventilatie- en verdovingsapparaten, of oplossingen voor pneumatische integratie voor chirurgische apparaten.’

Bij de stand met fabriekstoepassingen laat sales director Patrick Bruijn het prototype van de Festo pneumatische cobot zien. ‘Heel eenvoudig en intuïtief te bedienen’, aldus Patrick Bruijn. Ook de kwaliteiten van de nieuwe Festo Motion Terminal VTEM worden op de stand uitgebreid belicht. 

Piëzo-technologie, geïntegreerde slag- en druksensoren, samen met besturing via motion apps, openen geheel nieuwe perspectieven voor machine- en installatiebouwers. ‘Het samensmelten van mechanica, elektronica en software zoals we in de Festo Motion Terminal zien, transformeert een pneumatisch product in een echt Industry 4.0-component en maakt flexibele productie mogelijk. Wijzigingen in pneumatische functies en afmetingen worden geregeld door met behulp van de apps de parameters aan te passen. De geïntegreerde intelligente sensor voor besturing, diagnostiek en zelflerende taken maken extra componenten overbodig’, klinkt het bij Festo. 

Op de Festo stand nog een blikvanger: ook een Ben & Jerry’s diepvrieskist want voor iedere stap van het productieproces bij ijsroomfabrikant Ben & Jerry’s in Hellendoorn wordt perslucht gebruikt. Festo heeft bij de ijsjesmaker een digitale module samengesteld die op ieder punt in de lijn kan worden aangesloten, data verzamelt en voorbereidt voor de cloud, waarna die data via een webbased dashboard beschikbaar is voor analyses. Zo worden kwaliteit en productie permanent bewaakt.

Medische technologie Festo: http://www.festo.com/medtech

Laboratoriumautomatisering Festo: http://www.festo.com/labor

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213