linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
REXROTH BOUWT GROOTSTE KRAAN
De nieuwe krachtpatser van Sarens is klaar om de wereld te veroveren. De SGC-250 kan in één beweging 2.000 ton hijsen over 100 meter. Lees meer
EXPLOSIEBESTENDIGE FLOWCOMPUTER
Duranmatic brengt van haar Nederlandse leverancier Fluidwell de E126, een  explosiebestendige flowcomputer voor gecorrigeerde gas- en vloeistofvolumemeting. Lees meer
RITTAL OP INDUMATION MET VX25
Rittal op INDUMATION 2019 met VX25. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

TIEN JAAR PIPETECH ACADEMY

25/10/2018

Pijpfitten is een knelpuntberoep in België en daarom werd in 2008 PipeTech Academy opgericht, een opleidingscentrum voor pijpfitters. 

Dit expertsiecentrum voor pijpfitters, flensmonteurs en monteurs industriële installaties is gevestigd in Sint-Niklaas en zal vanaf 2021 naar Temse verhuizen.

Bilfinger ROB, Spie Belgium, Engie Fabricom, TMS Industrial Services, VZW Montage en VDAB sloegen in 2008 de handen in elkaar en richtten PipeTech Academy op. In 2016 traden de sectorfondsen voor metaal FTMA Antwerpen, TOFAM Oost-Vlaanderen en INOM Vlaanderen toe. Om de instroom in de sector nog te verhogen en extra tijdswinst te boeken, werd in 2011 PipeTech Alliance opgericht om jongeren tijdens de schooluren kennis te laten maken met het beroep van pijpfitter en op te leiden via de richting lassen-monteren.

Vandaag is de academie uniek in Vlaanderen en gekend als expertisecentrum voor pijpfitters, flensmonteurs en monteurs van industriële installaties. ‘De capaciteit staat op 40 cursisten per dag en dat is zeker nodig, want op jaarbasis krijgt VDAB 160 vacatureaanvragen in Vlaanderen voor pijpfitters’, klinkt het. ‘In de voorbije 10 jaar is 90 procent van onze 525 cursisten doorgestroomd naar werk in de sector. Meer dan 1.300 werknemers behaalden bovendien hun certificaat flensmonteur IS-010 of volgden een opleiding op maat.’

Verhuis van Sint-Niklaas naar Temse

PipeTech Academy wil ook in de toekomst het beroep nog meer kenbaar maken aan het grotere publiek en werkzoekenden kansen geven. Als alles volgens plan verloopt, gebeurt dat vanaf 2021 vanuit een nieuwbouw in Temse.

‘Daar kunnen we nauwer samenwerken met het Competitiecentrum voor Montage en Kraanbediening COMOKRA. Cursisten mobiele kraan en pijpfitten nog beter kunnen samenwerken tijdens hun opleiding en krijgen ze een sterkere voeling met de realiteit binnen de bedrijven. Zo kunnen we nog meer inzetten op veilig en correct werken’, aldus de organisatie.

www.pipetech.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213