linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
REXROTH BOUWT GROOTSTE KRAAN
De nieuwe krachtpatser van Sarens is klaar om de wereld te veroveren. De SGC-250 kan in één beweging 2.000 ton hijsen over 100 meter. Lees meer
EXPLOSIEBESTENDIGE FLOWCOMPUTER
Duranmatic brengt van haar Nederlandse leverancier Fluidwell de E126, een  explosiebestendige flowcomputer voor gecorrigeerde gas- en vloeistofvolumemeting. Lees meer
RITTAL OP INDUMATION MET VX25
Rittal op INDUMATION 2019 met VX25. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

RITTAL FABRIEK IN HAIGER BIJNA AF

25/10/2018

De werfhekken en kranen aan de Rittal fabriek in het Duitse Haiger worden stilaan verwijderd.

Na het Rittal Innovation Center en het Global Distribution Center wordt nu ook het nieuwe fabrieksgebouw officieel geopend. Niet Shanghai noch Chicago, maar Haiger wordt - met de grootste investering in de bedrijfsgeschiedenis van Rittal - de vestiging van de toekomst.

De bevoegde instanties hebben het gebouw in Haiger grondig gecontroleerd op veiligheid, brandveiligheid en vluchtwegen. Het resultaat: Rittal Haiger is nu officieel niet langer een bouwwerf. De bouwfase is daarmee afgerond, de toelating om de productiesite in gebruik te nemen werd gegeven. 'We konden de bouw binnen de voorziene tijd- en kostenraming voltooien en vanuit de autoriteiten waren er geen klachten', aldus Carsten Röttchen, Managing Director Production bij Rittal.

Klaar betekent echter niet meteen helemaal af. Nu start de binneninrichting van de fabriek, die de meest moderne site voor de productie van schakelkasten zal worden. 'Meer dan 100 hightech machines en systeemcomponenten worden geïnstalleerd, alvorens de productie van start kan gaan. Dat is de volgende gigantische opdracht die ons team zal aanpakken', zegt Röttchen.

Samen met het Rittal Innovation Center en het Global Distribution Center wordt Haiger de voorbeeldvestiging voor de toekomst. In totaal zullen er bijna 1000 medewerkers tewerkgesteld zijn. Rittal investeert meer dan 250 miljoen euro in de Duitse regio, de grootste investering in de geschiedenis van de onderneming. Een investering die loont: nog in 2018 zal op een oppervlakte van 24 000 m² de productie worden opgestart. Vanaf 2019 zullen dagelijks circa 9000 schakelkasten van de band lopen.

Rittal werd opgericht in 1961 en is de grootste onderneming binnen de Friedhelm Loh Group, geleid door de eigenaars. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief vanuit 18 productiesites en 78 dochterondernemingen. De ondernemingsgroep telt meer dan 11 500 medewerkers en noteerde in 2014 een omzet van ca. 2,2 miljard euro. In 2015 werd het familiebedrijf voor de zevende keer uitgeroepen tot topwerkgever in Duitsland.

www.rittal.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213